Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty InPost) już od 199,00 zł.
 

CoffeeLove Opinie z ekomi-pl.com

Okazje dnia w CoffeeLove

La Cabra Colombia Moncayo omniroast 250g kawa ziarnista Speciality do ekspresu i przelewu

La Cabra Colombia Moncayo omniroast 250g kawa ziarnista Speciality do ekspresu i przelewu
  • promocja
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 39,90 zł 79,90 zł 39.90
ilość szt.
Zyskujesz 39 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

La Cabra Colombia Moncayo omniroast 250g kawa ziarnista Speciality

kawa Speciality z nutami dżemu jeżynowego

kawa Speciality z nutami karmelu

kawa Speciality z nutami czekolady

Szczegóły

Palarnia Dania
Pochodzenie Kolumbia
Rodzaj kawa ziarnista
Rodzaj palenia omniroast
ekspres i przelew
Stopień palenia średni
Skład kawy 100% Arabika
Proces Honey
Region Nariño
Odmiana Colombia
Wysokość upraw 1800 m n.p.m.
Waga 250g
Profil kawy dżem jeżynowy
karmel
mleczna czekolada
Data palenia 2021/02/17

Opis kawy Colombia Moncayo

Delikatna ale bogata kawa z lotu ziarna po obróbce Honey z Nariño, potwierdzająca wysoki kunszt Lady Moncayo w zakresie obróbki ziaren.
To już druga partia kawy w ofercie La Cabry od Lady Moncayo, która od 2017 roku eksperymentowała z przetwarzaniem, przygotowując znakomite mikro-loty.

Dojrzałe wiśnie zostały namoczone i starannie przesortowane. Następnie fermentowano je w szczelnych plastikowych zbiornikach przez 8 dni. Po 3 dniach do zbiornika dodano wodę, spowalniając wzrost temperatury, a tym samym fermentację. Ta dodatkowa warstwa kontrolna pozwala na długą beztlenową fermentację wstępną bez wprowadzania negatywnych smaków do smaku. Kawę następnie rozcierano i przenoszono na podwyższone łoża do powolnego suszenia w cieniu przez około 30 dni. Po długiej wstępnej fermentacji większość śluzu już się rozłożyła i została usunięta z ziaren, więc fermentacja podczas suszenia jest minimalna, ale nadal powoduje powstawanie warstw złożoności smaku. To prowadzi do jednego z najciekawszych ziaren z Nariño, z głębokim i bogatym charakterem dżemu jeżynowego.

Kawę La Cabra Colombia Moncayo omniroast filtr polecamy szczególnie do:

  • Chemexa
  • dripa
  • AeroPressa
  • ekspresów przelewowych
  • ekspresów ciśnieniowych
  • kawiarki
  • French Pressa

Cechy produktu

Data palenia 2021/02
Producent La Cabra
Producent (kraj) Skandynawia
Rodzaj kawy Ziarnista
Arabica / Robusta 100% Arabica
Jakość kawy Speciality
Single Origin / Blend Single Origin
Pochodzenie ziaren Kolumbia
Region Nariño
Odmiana botaniczna Colombia
Obróbka pulped natural / honey
Stopień palenia średni
Zalecana metoda parzenia Ekspres i przelew
Waga 250g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Sprawdź też

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
PRODUCENCI
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium