La Cabra Burundi Izuba natural omniroast 250g kawa ziarnista speciality do ekspresu i przelewu

La Cabra Burundi Izuba natural omniroast 250g kawa ziarnista speciality do ekspresu i przelewu
  • nowość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 89,90 zł 89.90
ilość szt.
Zyskujesz 89 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

La Cabra Burundi Izuba natural omniroast 250g

kawa speciality z nutami owoców

kawa speciality z nutami dżemu z jagód

kawa speciality z ziołowym finishem

Charakterystyka kawy

data palenia
2022.05.30
palarnia
pochodzenie
producent
Izuba Farmers
region
Kayanza
odmiana Bourbon
proces
natural
typ palenia
palenie
profil
sensoryczny
ocena
brak danych

Opis kawy

Bogaty i miękki profil owoców, z nutami dżemu jagodowego o ziołowym finiszem - tak pysznie prezentuje się ten lot ze stacji Izuba w północnym Burundi.

Zespół stacji Izuba wraz z Raw Material Burundi eksperymentował z przetwarzaniem i separacją poszczególnych partii w ciągu ostatnich kilku zbiorów. Efekt tych doświadczeń jest zniewalający!

Stacja przetwarzania Izuba znajduje się w gminie Kababore na północy regionu Kayanza, tuż przy granicy Rwandy i Burundi. Izuba jest zarządzana przez Ntama Appolinaire, w ścisłej współpracy z zespołem Raw Material Burundi, i zatrudnia 250 sezonowych pracowników. Region Kayanza ma doskonały potencjał do produkcji wysokiej jakości kawy, częściowo ze względu na położenie w pobliżu Parku Narodowego Kibira, co oznacza zdrowe i bogate gleby.

Izuba obsługuje około 1500 rolników na trzech wzgórzach: Kigeri, Ryamukona i Mugoyi. Pracownicy stacji eksperymentowali z oddzieleniem działek z każdego wzgórza, badając drobne różnice w profilu generowane przez różne warunki glebowe i klimatyczne na każdym wzgórzu. Eksperymentowali również z przetwarzaniem, procesując dość duże ilości kawy naturalnie, ale też z zastosowaniem obróbki honey (pulped-natural) oraz kilka mniejszych lotów eksperymentalnych, fermentowanych w zbiornikach bez tlenu (anaerobic). Ta kawa to partia z obróbki naturalnej, o dżemowym i bogatym owocowym profilu Burundi, z delikatnie ziołowym finiszem.


Polecane metody zaparzenia kawy La Cabra Burundi Izuba

Kawa do AeroPressa

AeroPress

Kawa do dripa

dripper

Kawa do Chemexa

Chemex

Kawa do eksprsu przelewowego

ekspres przelewowy

Kawa do ekspresu ciśnieniowego

ekspres ciśnieniowy

Kawa do kawiarki

kawiarka

Kawa do French Pressa

French Press

 Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia 

Jak prawidłowo zmielić kawę

Cechy produktu

Data palenia 2022/05
Producent La Cabra
Producent (kraj) Skandynawia
Rodzaj kawy Ziarnista
Arabica / Robusta 100% Arabica
Jakość kawy Speciality
Single Origin / Blend Single Origin
Pochodzenie ziaren Burundi
Region Kayanza
Odmiana botaniczna Bourbon
Obróbka sucha / natural
Stopień palenia średni
Zalecana metoda parzenia Ekspres i przelew
Waga 250g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Sprawdź też

Opinie o produkcie (0)

Promocje
Kinto pojemnik na kawę 600g | wybierz kolor
Kinto pojemnik na kawę 600g | wybierz kolor
124,90 zł 99,90 zł
Urnex Cafiza 2 Proszek do czyszczenia ekspresu 900g
Urnex Cafiza 2 Proszek do czyszczenia ekspresu 900g
57,90 zł 49,90 zł
szt.
AeroPress Coffee Maker Zaparzacz do kawy
AeroPress Coffee Maker Zaparzacz do kawy
154,90 zł 109,90 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
PRODUCENCI
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium