La Cabra Brazil Minamihara omniroast 250g kawa ziarnista speciality do ekspresu i przelewu

La Cabra Brazil Minamihara omniroast 250g kawa ziarnista speciality do ekspresu i przelewu
  • promocja
Cena: 55,92 zł 69,90 zł 55.92
ilość szt.
Zyskujesz 55 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

La Cabra Brazil Minamihara omniroast 250g

 

kawa speciality z nutami owoców tropikalnych

kawa speciality z nutami karmelu

Charakterystyka kawy

data palenia
2022.04.11
palarnia
pochodzenie
producent
Getulio Minamihara
region
Alta Mogiana
wysokość upraw
900
odmiana Catucaiacu
proces
typ palenia
stopień palenia
profil sensoryczny
ocena w cuppingu
brak danych

Opis kawy

Delikatne nuty owoców tropikalnych i bogata słodycz karmelu dominują w filiżance tej partii z farmy Getulio Minamihary w Alta Mogiana.
Rodzina Minamihara mieszka w Brazylii od 4 pokoleń.

Pierwsze pokolenie Minamiharów przybyło z Japonii w latach 30., zamierzając pracować przy kawie. W 1973 roku, drugie pokolenie Minamiharów kupiło ziemię, która stała się ich obecną farmą, na obrzeżach małego miasteczka Cristais Paulista, na dalekim północnym-wschodzie stanu São Paulo. To tutaj ukształtowali swoje podejście do rolnictwa, mając na uwadze zasady biodynamiki. Mają holistyczne podejście do zdrowia gleby, wykorzystując naturalne dodatki i komposty w celu utrzymania równowagi minerałów, grzybów i bakterii, co prowadzi do bogatych i zdrowych gleb oraz roślin, które mogą z łatwością pobierać z nich składniki odżywcze. Chociaż rośliny rosną tu na dość małej wysokości około 900 m n.p.m., są jednymi z najzdrowszych, jakie można spotkać na brazylijskich farmach.

Podczas ostatniej wizyty przedstawicieli La Cabry na farmie, Getulio Minamihara i jego syn Anderson pokazali swoje prawie 150-hektarowe gospodarstwo, przedstawiając jednocześnie kilka odmian kawy, których nie spotkali nigdzie indziej na pasie kawowym.

Jedną z ciekawych odmian uprawianych na farmie Getulio jest Catucaiacu - naturalna mutacja odmiany Catucai. Catucaiacu jest uprawiana bardzo rzadko i zwykle jest raczej niskiego wzrostu, co ułatwia zbieranie. Naturalny proces obróbki nadaje Catucaiacu delikatny charakter bardzo dojrzałych owoców tropikalnych i głęboką złożoność smaku.


Polecane metody zaparzenia kawy La Cabra Brazil Minamihara

Kawa do AeroPressa

AeroPress

Kawa do dripa

dripper

Kawa do Chemexa

Chemex

Kawa do eksprsu przelewowego

ekspres przelewowy

Kawa do ekspresu ciśnieniowego

ekspres ciśnieniowy

Kawa do kawiarki

kawiarka

Kawa do French Pressa

French Press

 Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia 

Jak prawidłowo zmielić kawę

Cechy produktu

Data palenia 2022/04
Producent La Cabra
Producent (kraj) Skandynawia
Rodzaj kawy Ziarnista
Arabica / Robusta 100% Arabica
Jakość kawy Speciality
Single Origin / Blend Single Origin
Pochodzenie ziaren Brazylia
Region Alta Mogiana
Obróbka sucha / natural
Stopień palenia średni
Zalecana metoda parzenia Ekspres i przelew
Waga 250g

Sprawdź też

Opinie o produkcie (0)

Promocje
Pezzetti Bellexpress Induction kawiarka włoska 6TZ
Pezzetti Bellexpress Induction kawiarka włoska 6TZ
129,90 zł 77,94 zł
szt.
GAT Fashion włoska kawiarka 2 filiżanki (2TZ)
GAT Fashion włoska kawiarka 2 filiżanki (2TZ)
74,90 zł 37,45 zł
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
PRODUCENCI
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium