Kyoto Rwanda Rum & Porter Barrel Aged filtr 250g kawa ziarnista speciality do metod alternatywnych

Kyoto Rwanda Rum & Porter Barrel Aged filtr 250g kawa ziarnista speciality do metod alternatywnych
  • nowość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 94,90 zł 94.90
ilość szt.
Zyskujesz 47 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Kyoto Rwanda Rum & Porter Barrel Aged filtr 250g

Kawa Speciality z nutami śliwki w czekoladzie

kawa speciality z nutami rumu

Kawa Speciality z nutami rodzynek

Charakterystyka

data palenia
2023.02.28
palarnia
pochodzenie
region
Western Province
plantacja
Kopakama
uprawy
1600 - 2000 m n.p.m.
odmiana Bourbon Jackson
proces
washed
typ palenia
palenie

profil
sensoryczny

ocena
brak danych

Opis

Chcąc wzbogacić ofertę o jeszcze bardziej pokręcone smaki roasterzy czasami uciekają się do drobnych kombinacji i machlojek:)

Przed nami nowy projekt, do którego użyto specjalnej beczki. Proces "postarzania" a właściwie uszlachetniania ziaren to ryzykowna gra ponieważ efekt nie zawsze zadowala. Jednak to już kolejne dziecko współpracy z Browarem Birbant.

Najpierw mocny rum a później mocny porter wypełniały wnętrze dębowej beczki. Następnie wylądowała w niej kawka z Rwandy od sprawdzonego dostawcy - 1000 Hills Products. Jest to ziarno pochodzące z obróbki mytej, które w podstawowym profilu charakteryzowało się lekkim body i dobrą kwasowością.

Po kilkutygodniowej maceracji mamy doskonałe i zaskakujące efekty.

Jak zaparzyć tę kawę?

  • użyj dobrej wody (Kryształ Żywiecki, lub filtrowanej, np. w dostępnym u nas Peak Water)
  • teremperatura wody: 95°C
  • 6g kawy na każde 100 ml
  • zmiel odrobinę grubiej (29 klików na Comandante)
  • czas parzenia: 4 - 5 min

Polecane metody zaparzenia kawy Kyoto Rwanda Rum & Porter Barrel Aged

kawa do aeropressa 

AeroPress

kawa do dripa

dripper

kawa do Chemexa

Chemex

 

kawa do ekspresu przelewowego

ekspres przelewowy

 

kawa do French Pressa

French Press

 


 Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia 

Jak prawidłowo zmielić kawę

Cechy produktu

Data palenia 2023/02
Producent Kyoto
Producent (kraj) Polska
Rodzaj kawy Ziarnista
Arabica / Robusta 100% Arabica
Jakość kawy Speciality
Single Origin / Blend Single Origin
Pochodzenie ziaren Rwanda
Region Western Province
Obróbka mokra / washed
Stopień palenia jasny
Zalecana metoda parzenia metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne
Waga 250g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Promocje
Mokume Coffee Peru 250g kawa ziarnista do ekspresu i kawiarki
Mokume Coffee Peru 250g kawa ziarnista do ekspresu i kawiarki
49,90 zł 42,42 zł

Bezpieczne płatności w CoffeeLove

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
PRODUCENCI
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium