Kyoto Kenya AA Muhara Magomano filtr 250g kawa ziarnista Speciality do przelewu





Opis
Kyoto Kenya AA Muhara Magomano filtr 250g kawa ziarnista Speciality
Charakterystyka
data palenia |
2023.03.01
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Kiambu
|
plantacja |
Muhara FSC
|
uprawy |
1600 - 1800 m n.p.m.
|
odmiana | SL28 SL34 Batian Ruiru 11 |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil |
|
ocena |
brak danych
|
Opis
Te wyjątkowe ziarenka pochodzą z okolic miasta Gatundu zlokalizowanego hrabstwie Kiambu w Kenii. Znajdują się tam dwie stacje obróbki ziarna, które są częscią kooperatywy Muthiga oraz Magomano.
Słowo „Magomano” pochodzi z lokalnego języka Kikuyu i oznacza „nadchodzących razem”. W tym miejscu bowiem spotykała się cała starszyzna Kikuyu.
Jak zaparzyć tę kawę?
- użyj dobrej wody (Kryształ Żywiecki, lub filtrowanej, np. w dostępnym u nas Peak Water)
- teremperatura wody: 95°C
- 6g kawy na każde 100 ml
- zmiel odrobinę grubiej (28 klików na Comandante)
- czas parzenia: 3 - 4 min
Polecane metody zaparzenia kawy Kyoto Kenya AA Muhara Magomano
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/04 |
Producent | Kyoto |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Pochodzenie ziaren | Kenia |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.