Kyoto Ethiopia Limu Kabena Kossa natural filtr 250g kawa ziarnista specialty do dripa





Opis
Kyoto Ethiopia Limu Kabena Kossa filtr 250g kawa ziarnista speciality do metod przelewowych
Charakterystyka kawy
data palenia | 2022.02.08 |
palarnia | Kyoto |
pochodzenie | Etiopia |
region | Oromia |
producent | Kabena Kossa |
wysokość upraw | 1900 |
odmiana | Heirloom |
proces | natural |
typ palenia | przelew |
stopień palenia | jasny |
profil kawy | żółte owoce wysoka słodycz |
Opis kawy
Ziarna z Ethiopii z regionu Oromia, z plantacji Kebene Kossa. Przepełniona smakami żółtych owoców oraz wyjątkową słodyczą.
Kawa z obróbki natural, odmiana hairloom.
Polecane metody zaparzenia kawy Kyoto Ethiopia Limu Kabena Kossa
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2022/02 |
Producent | Kyoto |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Etiopia |
Odmiana botaniczna | Heirloom |
Obróbka | sucha / natural |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | Przelew |
Waga | 250g |