Kyoto Costa Rica Yellow Obata natural filtr 250g kawa ziarnista specialty do dripa





Opis
Kyoto Costa Rica Yellow Obata filtr 250g kawa ziarnista speciality do metod przelewowych
Charakterystyka kawy
data palenia | 2022.02.08 |
palarnia | Kyoto |
pochodzenie | Kostaryka |
region | Central Valley |
producent | Hacienda Sonora / Alberto Guardia |
wysokość upraw | 1300 |
odmiana | Yellow Obata |
proces | natural |
typ palenia | przelew |
stopień palenia | jasny |
profil kawy | czekolada karmel migdały cytrusy |
Opis kawy
Ziarna pochodzą z rodzinnej plantacji Hacienda Sonora od Alberto Guardia - farmera z regionu Central Valley.
Kawa z obróbki naturalnej, suszona w słońcu u podnóża wulkanu Poas. Obróbka ta uwydatniła smaki cytrusów przeplatane czekoladą, karmelem i migdałami.
Polecane metody zaparzenia kawy Kyoto Costa Rica Yellow Obata
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2022/02 |
Producent | Kyoto |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Kostaryka |
Region | Central Valley |
Obróbka | sucha / natural |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | Przelew |
Waga | 250g |