Kyoto Costa Rica Las Hermanas filtr 250g kawa ziarnista speciality do metod alternatywnych
towar niedostępny






Opis
Kyoto Costa Rica Las Hermanas filtr 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2022.11.23
|
palarnia | |
pochodzenie | |
producent |
Navarro Ceciliano
Family |
farma |
Las Hermanas
|
region |
Tarrazu
|
uprawy |
1400 m n.p.m.
|
odmiana | Caturra |
proces |
natural
|
typ palenia | |
palenie | |
charakter |
słodka
pełny smak wysokie body |
profil |
|
ocena |
brak danych
|
Opis
Costa Rica Las Hermanas to mikro-lot pochodzący z farmy zwanej „Las Hermanas" (hiszpańskie słowo oznaczające siostry), która znajduje się w regionie Tarrazu. Ta farma jest własnością tylko 3 sióstr (Yeseni, Carman i Aria Maria). Trzy siostry pracujące na pełny etat w różnych specjalnościach, ale razem prowadzą gospodarstwo w wolnym czasie.
Kawa suszona jest na łożach afrykańskich przez 16 dni. Po wysuszeniu jest przechowywana w pergaminie przez 2 miesiące przed zapakowaniem, a następnie sortowana według wagi, rozmiaru, gęstości i koloru.
Polecane metody zaparzenia kawy Kyoto Costa Rica Las Hermanas
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2022/11 |
Producent | Kyoto |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Kostaryka |
Region | Tarrazu Valley |
Obróbka | sucha / natural |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.