Kyoto Colombia espresso roast 250g kawa ziarnista Speciality do kawiarki i ekspresu





Opis
Kyoto Colombia espresso roast 250g kawa ziarnista Speciality
Charakterystyka kawy
data palenia |
2022.02.08
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Farallones
|
producent |
Arboleda family
|
wysokość upraw |
1650 - 1950
|
odmiana |
Caturra
|
proces | |
typ palenia | |
stopień palenia | |
profil sensoryczny | |
ocena w cuppingu |
brak danych
|
Opis kawy
Kawa Colombia Finca Los Alpes Espresso Roast z naturalnej obróbki to zachwycająca kompozycja wysokiej słodyczy, której towarzyszą mocne, rumowe nuty. Kawa posiada gładkie body z domieszką posmaku ananasa i dojrzałych czereśni.
Bezpośrednio pod górami „Farallones del Citará”, w otoczeniu lasu Cochuana, znajduje się wspaniały kawałek ziemi zwany Finca Los Alpes. Pomimo swojej wyjątkowej topografii, farma znajduje się zaledwie kilka minut jazdy od Bolivar w departamencie Antioquia w Kolumbii.
Dzięki wyjątkowemu klimatowi regionu Farallones kawowe drzewa produkują kawę przez cały rok, ponieważ zapewnia dwie bardzo zrównoważone pory deszczowe w roku. Z gór wypływa kilka potoków, rzek i wodospadów, które zapewniają obfite nawadnianie.
Kawa ma wysoką słodycz i wyczuwalne nuty ananasa, czereśni, dżemu truskawkowego oraz akcenty rumowe. Doskonałość!
Polecane metody zaparzenia kawy Kyoto Colombia espresso roast
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2022/02 |
Producent | Kyoto |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Kolumbia |
Region | Farallones |
Odmiana botaniczna | Caturra |
Obróbka | sucha / natural |
Stopień palenia | średni |
Zalecana metoda parzenia | Ekspres / Kawiarka |
Waga | 250g |