Kyoto Colombia Finca Santa Teresa Geisha anaerobic filtr 200g kawa ziarnista speciality do metod alternatywnych

Kyoto Colombia Finca Santa Teresa Geisha anaerobic filtr 200g kawa ziarnista speciality do metod alternatywnych
  • nowość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 82,90 zł 82.90
ilość szt.
Zyskujesz 41 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Kyoto Colombia Finca Santa Teresa filtr 200g

Kawa Speciality z nutami banana

kawa speciality z nutami ziół prowansalskich

Kawa Speciality z nutami pomarańczy

Charakterystyka

data palenia
2023.03.01
palarnia
pochodzenie
region
Huila
producent
Martha Rodriguez
plantacja
Villa Teresa
uprawy
1800 m n.p.m.
odmiana Geisha
proces
natural anaerobic
typ palenia
palenie

profil
sensoryczny

banan
zioła prowansalskie
pomarańcza
lekkie body musujący
finisz rumowy
ocena
brak danych

Opis

Ach Geisha...Ta wyjątkowa landryneczka potrafi nieźle wyrwać z kapci nawet najbardziej zaprawionych użytkowników dripa.

Naturalna obróbka i 90 godzin beztlenowej fermentacji w zamkniętych beczkach zostawiły trwały ślad w tej złożonej filiżance.

Colombia Finca Santa Teresa to gospodarstwo, które od 80 lat przynosi doskonałe, tradycyjnie myte ziarna. Martha Cecilia Rodriguez, która obecnie zajmuje się farmą postawiła jednak na trudną uprawę geishy na wysokości 1800 m. n.p.m.. Zwiększoną złożoność smaku dały metody obróbki.

Znajdziecie tu smak słodkiego, tropikalnego banana przełamanego ziołami prowansalskimi oraz pomarańczą. Lekkie body z musującym, alkoholowym finishem przypominającym rum.

Wszystko bardzo delikatne. Geisha.

Jak zaparzyć tę kawę?

  • użyj dobrej wody (Kryształ Żywiecki, lub filtrowanej, np. w dostępnym u nas Peak Water)
  • teremperatura wody: 91°C
  • 6g kawy na każde 100 ml
  • zmiel odrobinę grubiej (31 klików na Comandante)
  • czas parzenia: 3 - 4 min

Polecane metody zaparzenia kawy Kyoto Colombia Finca Santa Teresa

kawa do aeropressa 

AeroPress

kawa do dripa

dripper

kawa do Chemexa

Chemex

 

kawa do ekspresu przelewowego

ekspres przelewowy

 

kawa do French Pressa

French Press

 


 Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia 

Jak prawidłowo zmielić kawę

Cechy produktu

Data palenia 2023/03
Producent Kyoto
Producent (kraj) Polska
Rodzaj kawy Ziarnista
Arabica / Robusta 100% Arabica
Jakość kawy Speciality
Single Origin / Blend Single Origin
Pochodzenie ziaren Kolumbia
Region Huila
Obróbka anaerobic
Stopień palenia jasny
Zalecana metoda parzenia metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne
Waga 250g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Promocje

Bezpieczne płatności w CoffeeLove

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
PRODUCENCI
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium