Kyoto Chocolater espresso 250g kawa ziarnista do ekspresu i kawiarki





Opis
Kyoto Chocolater espresso 250g kawa ziarnista
Charakterystyka kawy
data palenia | 2023.04.26 |
palarnia | Kyoto Coffee |
typ kawy | blend 100% arabika |
typ palenia | espresso ekspres / kawiarka |
palenie | średnie+ |
profil sensoryczny |
czekolada mleczna orzech laskowy niska gorycz |
Opis kawy
Kawa ma zdecydowanie czekoladowy charakter. Odpowiedni wybór brazylijskich ziaren jednorodnej arabiki i zastosowanie odpowiedniego profilu ich palenia w efekcie dał kawę o średnim body (poczucie lepkości) i bardzo przyjemnym charakterze. Kremowy, czekoladowy smak jest też pełen słodyczy i zminimalizowanej goryczy. Kawa ta ma również dość umiarkowaną kwasowość i przyjemny, orzechowy posmak.
Polecane metody zaparzenia kawy Kyoto Chocolater
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/04 |
Producent | Kyoto |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Pochodzenie ziaren | Brazylia |
Stopień palenia | średni |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.