Koppi Red Clay espresso kawa ziarnista 250g do ekspresu i kawiarki





Opis
Koppi Red Clay espresso 250g kawa ziarnista speciality
Charakterystyka
data palenia |
2023.05.03
|
najlepsza przed |
2023.09.03
|
palarnia | |
pochodzenie |
Kostaryka
Brazylia |
proces | Kostaryka: honey Brazylia: natural |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
czekolada nugat karmel |
ocena w cuppingu |
nie podano
|
Opis kawy Koppi Red Clay
Red Clay to blend ziaren z Brazylii i Kostaryki, dający espresso o bardzo wyraźnym i bogatym smaku, z nutami czekolady, nugatu, karmelu i bardzo delikatną kwasowością, która dodaje kawie przyjemnej "zadziorności".
To jeden z najfajniejszych blendów do espresso, jakie znamy.
Kawa równie zachwycająco (a może szczególnie?) smakuje z dodatkiem mleka - flat whit, latte, czy cappuccino mają doskonały balans.
Ta wersja Red Clay to:
- 50% La Lia, Caturra Honey , Costa Rica
- 25% Primavera Natural, Brazil
- 25% Jaguara PB Natural, Brazil
Polecane metody zaparzenia kawy Koppi Red Clay
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/05 |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Stopień palenia | średni do średni + |
Producent | Koppi |
Pochodzenie ziaren | Blend |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.