






Koppi Kolumbia Finca Los Alpes Organic espresso kawa 250g do ekspresu i kawiarki






Opis
Koppi Colombia Los Alpes Organic espresso kawa ziarnista 250g Speciality do przelewu, alternatywy
Kawa z Kolumbii, klasy speciality wypalona w szwedzkiej palarni Koppi.
Nuty smakowe: dojrzałe jagody, jabłko, czekolada
Stopień palenia: średni
Odmiana: Cattura
Wysokość uprawy: 1700 m n.p.m.
Proces: fermentacja, dokładne mycie, suszona na podniesionych łożach
Opakowanie: 250 gramów
Farma Mario Lucara Aldana, Los Alpes, położona jest na wysokości 1700 m n.p.m. w San Augustin. Posiada certyfikat ECO (SE-ECO-03). Ziarna tej partii kawy to 100% Caturra, która stanowi większość uprawy na Los Alpes.
Kawa jest ręcznie zbierana kilka razy w ciągu sezonu. Obróbka ziarna zaczyna się od usunięcia skórki za pomocą małego mechanicznego urządzenia do usuwania pulpy. Później ziarna poddane są fermentacji oraz całkowicie myte w małych zbiornikach. Proces kończy się suszeniem kawy w parabolicznych suszarkach na farmie. Normy jakościowe są surowe i muszą spełniać kryteria zarówno oceny cuppingu, jak i poziomu wilgotności. Jest to część nowego projektu Nordic Approach, który pozyskuje tę ekologiczną kawę.
Kawę Colombia Los Alpes Organic polecamy do:
- ekspresu kolbowego
- ekspresu automatycznego
- kawiarki
- French Pressa
Data palenia kawy: 2020/08/12
Cechy produktu
Producent | Koppi |
Ziarnista / Mielona | Ziarnista |
Arabica / Robusta | Arabica |
Pochodzenie | Kolumbia |
Region | - |
Odmiana botaniczna | - |
Stopień palenia | średni |
Zalecana metoda parzenia | Ekspres / Kawiarka |
Waga | 250g |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)








