Koppi Kenya Thiririka Peaberry filtr 250g kawa ziarnista Speciality





Opis
Koppi Kenya Thiririka Peaberry filtr 250g kawa ziarnista
Charakterystyka
data palenia |
2023.05.23
|
najlepsza przed |
2023.09.23
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Kiambu
|
producent |
1500 drobnych rolników
|
proces |
washed
|
typ palenia | |
palenie | |
charakter |
soczysta
|
profil sensoryczny |
|
ocena w cuppingu |
brak danych
|
Opis
Peaberry to dość rzadki przypadek wśród ziaren kawy. Zazwyczaj, w wisience kawowca znajdują się dwa ziarna. Są jednak wyjątki, kiedy w owocu znajdzie się tylko jedno, za to najczęściej większe, bardziej dorodne ziarno.
Nazwa peaberry (ziarno perłowe) odnosi się do specyficznej, okrągłej formy ziarna kawowego, która jest wynikiem jego samotnego rozwijania się w wiśni kawowca.
Polecane metody zaparzenia kawy Koppi Kenya Thiririka Peaberry
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/05 |
Producent | Koppi |
Producent (kraj) | Skandynawia |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Pochodzenie ziaren | Kenia |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.