CoffeeLove
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu

Kinto Slow Coffee Style Speciality Dripper ceramiczny SCS4

Ocena:
0
Cena: 149,90 zł 149.90
ilość szt.
Zyskujesz 74 pkt [?]

towar niedostępny

Producent: Kinto

Opis

Kinto Slow Coffee Style Speciality dripper ceramiczny 4 cup do zaparzania metodą pour-over (przelewową) 1-4 filiżanek kawy.

Dripper ceramiczny z serii Kinto Slow Coffee Style Speciality to prosty sposób na wyśmienitą kawę. Gdziekolwiek chcesz zaparzyć kawę metodą przelewową, jest doskonałem zaparzaczem - od domu, przez biuro, po kawiarnię speciality!

Czysty smak kawy uzyskasz poprzez zwilżenie filtra papierowego, dodając do filtra średnio-grubo zmieloną i powoli wylewając gorącą wodę na kawę.
Smak kawy zależy od jakości użytego ziarna - in lepsze, tym lepszy napar dostaniesz.

Metoda parzenia w formie przelewowej podkreśli smak Twojej ulubionej kawy ziarnistej. Pozwala cieszyć się doskonałą filiżanką każdego ranka.

Do drippera pasują filtry Kinto 4 cup lub inne kompatybilne z rozmiarem V60-02.

Jak zaparzyć w nim kawę? Sprawdź nasz przepis krok po kroku na końcu strony.

Design

Seria Kinto Slow Coffee Style Speciality jest wyjątkową linią produktów pięknych i doskonale zaprojektowanych.
Powstała by dać miłośnikom kawy radość powolnego spędzania czasu przy filiżance kawy przygotowanej bez pośpiechu, z użyciem metody przelewowej (pour over).
Spokojne formy i barwy, ciepłe tekstury pomagają czerpać przyjemność podczas korzystania z produktów z serii Kinto Slow Coffee Style.

Kinto Slow Coffee Style Speciality | dripper ceramiczny

Używając produktów marki Kinto trudno nie zauważyć, jak dobrze zostały zaprojektowane i wykonane. Typowe dla Japonii połączenie pięknego kształtu, użycie wysokiej jakości materiałów i doskonałe wykonanie dają nam, użytkownikom, niekłamaną przyjemność korzystania z tych produktów. Miło jest na nie patrzeć, i równie miło ich używać. Dodają piękna i znaczenia pojedynczym czynnościom, które związane są z ideą "slow coffee", i w ogóle "slow life".

Kinto | sposób na kawę z przelewu

Jak zaparzyć dripa | CoffeeLove

Funkcjonalność

Za pomocą tego drippera zaparzysz kawę od jednej do czterech filiżanek.

Ceramiczny dripper ze specjalnymi żłobieniami. Używany z dedykowanymi filtrami Kinto Slow Coffee Style daje zaskakujące rezultaty - kawa zaparzona z jego pomocą odkrywa przed nami bardzo intensywny i złożony aromat, a jej smak jest pełen niuansów. Ceramika doskonale utrzymuje temperaturę. Dlatego kawa zaparzana w ceramicznych dripperach smakuje jeszcze lepiej!
Rekomendowana jest średnia grubość mielenia, jak do większości metod przelewowych.

Drippery z serii Slow Coffee Style są kompatybilne ze wszystkimi urządzeniami Kinto Slow Coffee Style. Łatwo jest je utrzymać w czystości - wystarczy opłukać wodą, ewentualnie możesz użyć delikatnego detergentu.

Do drippera pasują filtry Kinto SCS4 lub inny, kompatybilny z rozmiarem V60-02.

Dripper może być myty w zmywarce.

Jak przygotować kawę w dripperze?

Potrzebować będziesz:

Pomocne są też: termometr oraz serwer.

  1. przygotuj kawę - rekomendujemy 6-7g średnio-grubo zmielonej kawy na 100 ml naparu (lub wielokrotność dla większej ilości naparu)
  2. podgrzej wodę do 90 - 95°C
  3. włóż filtr do serwera zaginając zgrzany koniec wzdłuż jednego z boków filtra
  4. zwilż filtr niewielką ilością gorącej wody - unikniesz posmaku papieru i jednocześnie ogrzejesz naczynko, do którego zaparzasz kawę
  5. po kilku chwilach wylej wodę z naczynka
  6. ustaw serwer / kubek z dripperem na wadze i wsyp do filtra zmieloną kawę (możesz też zrobić to bez wagi - wtedy trzymaj się oznaczeń na miarce do kawy i na dzbanku)
  7. włącz timer i zalej kawę niewielką ilością wody - ok 50 - 70 ml; ten etap to preinfuzja - kawa po pierwszym kontakcie z wodą "puchnie" ułatwiając wodzie pełniejsze wydobycie smaku i aromatu ze zmielonych drobinek kawy
  8. po ok 30 sekundach zacznij właściwe parzenie, powoli wlewając wodę, rozpoczynając na środku i przechodząc okrężnym ruchem ku ściankom; staraj się jednak nie wlewać wody po ściankach ale tuż obok nich kontynuując okrężny ruch
  9. po zalaniu kawy odpowiednią ilością wody odczekaj do ok trzeciej minuty od momentu włączenia timera - Twoja kawa jest gotowa

Jeśli cała woda nie przedostała się przez kawę, jest zmielona zbyt drobno. Jeśli przepłynęła przez kawę znacznie poniżej 2.5 - 3 minut, jest zmielona za grubo.

Nie ma idealnej, uniwersalnej receptury na zaparzenie kawy - każde ziarna są inne i mogą Cię zaskoczyć wyraźnie głębszym smakiem przy nieznacznym skróceniu lub wydłużeniu zaparzania. Metoda opisana powyżej niech będzie punktem wyjścia.

Zachęcamy gorąco do eksperymentów, do zabawy kawą. Daje to masę frajdy. Słowo!

 

Szczegóły Szczegóły

Producent Kinto
Rozmiar filtra V60-02
Materiał ceramika
Kolor czarny
Wysokość / Szerokość / Głębokość 9,5 x 12,5 cm
EAN 6911100090
Szczegóły

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Opinie o produkcie

Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Czy produkt spełnił Twoje oczekiwania?
Zamknij okno
Kinto Slow Coffee Style Speciality Dripper ceramiczny SCS4
0
Przykro nam, że produkt nie spełnił Twoich oczekiwań.
Pamiętaj, że zawsze masz 14 dni na zwrot.
Najczęściej kupowane
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium