Keen Coffee Rwanda Gitesi filtr 250g kawa ziarnista speciality do metod alternatywnych





Opis
Keen Coffee Rwanda Gitesi filtr 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.03.21
|
palarnia | |
pochodzenie | |
producent |
Alexis i Aime Gahizi
|
stacja myjąca |
Gitesi
|
region |
Dystrykt Karongi
|
uprawy |
1750 – 1800 m n.p.m.
|
odmiana | Red Bourbon |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
charakter |
złożony
delikatny funk
zrównoważony
|
profil |
|
ocena |
brak danych
|
Opis
Gitesi to kolejna kawa z zachwycającą historią, z kultowej, holenderskiej palarni speciality Keen, z Utrechtu
Ta naturalna kawa z Rwandy to kusząca uczta dla Twoich kubków smakowych! Dzięki nutom bogatej, kremowej krówki, słodkiej cierpkości suszonych moreli i soczystej eksplozji jagód, ta kawa to eksplozja smaku przy każdym łyku.
Gitesi to myjnia kawy, która wstrząsa sceną kawy speciality w Rwandzie! Ta rodzinna firma, prowadzona przez dynamiczny duet ojca i syna, Alexisa i Aime Gahizi, działa od 2005 roku. Pomimo początkowych trudności, wytrwali i ostatecznie w 2010 roku osiągnęli sukces, budując w pełni zrównoważoną firmę.Myjnia zbudowała silne relacje z rodzimym obszarem, współpracując z ponad 1800 plantatorami kawy w lokalnej społeczności, którzy dostarczają wiśnie do Gitesi.
Aby okazać uznanie dla ciężkiej pracy, wdrożyli nawet system premiowy dla rolników oparty na wynikach! Aime, ze swoim doświadczeniem inżynierskim, stworzył niesamowity system oczyszczania wody, który staje się wzorem dla innych stacji mycia. Planując poszerzenie własnego obszaru uprawy kawy, Gitesi przejmuje kontrolę nad jakością produkcji i zapewnia stałe dostawy ziaren. To jedna stacja do mycia kawy, którą zdecydowanie warto mieć na oku!
Polecane metody zaparzenia kawy Keen Coffee Rwanda Gitesi
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/03 |
Producent | Keen Coffee |
Producent (kraj) | Nederlandy |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Pochodzenie ziaren | Rwanda |
Obróbka | sucha / natural |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.