Keen Coffee Brazil Jaguara espresso 1kg kawa ziarnista speciality do ekspresu i kawiarki





Opis
Keen Coffee Brazil Jaguara espresso 1kg
Charakterystyka kawy
data palenia |
2022.11.15
|
palarnia | |
pochodzenie | |
producent |
Antônio Wander Garcia,
André Luíz Garcia, Rubem Carlos Lima |
farma |
Jaguara
|
region |
Campo das Vertentes
|
odmiana | Yellow Catuaí |
uprawy | 960 - 1040 m n.p.m. |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
charakter |
bogaty smak
kremowa słodka |
profil |
wyrazisty smak
kremowe body migdały pomarańcza praliny |
ocena |
brak danych
|
Opis
Pierwsza kawa z handlu bezpośredniego Keen Coffee, i najlepsza, jak twierdzą, jaką wypróbowali z Brazylii. Wybrali tę kawę ze względu na jej całkowicie wyrazisty profil smakowy. Rzadkie, świeże uderzenie cytryny w Jaguarze sprawia, że ta piękna kawa jest zupełnie wyjątkowa. Znajdziesz tu również maślane, kremowe body, karmelową słodycz i nuty głębokiej czekolady.
Obecna edycja kawy prezentuje nuty migdałów, pomarańczy i pralin. Jest kremowa i bogata w smaku, a jej słodycz jest odważnie przełamana, lub uzupełniona, jeśli tak wolicie, rześką pomarańczą.
Współpraca Keen z farmą Jaguara należącą do rodziny Garcia to już długa historia. Współpracę z Andrè i Natalią palarnia rozpoczęła w 2016 roku. Jak wspominają, byli pod ogromnym wrażeniem, jak Andrè i Natalia doskonalą swoje umiejętności, a ich kawy są coraz lepsze! To tylko jedna z zalet handlu bezpośredniego.
Direct trade przynosi korzyści obu stronom, ponieważ producent jest zawsze świadomy potrzeb palarni, a palarnie, są świadome, jak ważny jest zrównoważony rozwój w gospodarstwie.
Farma Jaguara położona jest w Campo das Vertentes. Duże, jak na Brazylię, spadki temperatur w tym regionie spowalniają dojrzewanie kawy, co nadaje jej więcej słodyczy i poprawia ogólną jakość.
Polecane metody zaparzenia kawy Keen Coffee Brazil Jaguara
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2022/11 |
Producent | Keen Coffee |
Producent (kraj) | Nederlandy |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Brazylia |
Region | Campo das Vertentes |
Obróbka | sucha / natural |
Stopień palenia | średni |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Waga | 1 kg |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.