Kawę Palę Carpe Diem espresso 250g kawa ziarnista





Opis
Kawę Palę Carpe Diem espresso 250g
data palenia |
2023.07.13
|
palarnia | |
pochodzenie |
Brazylia
Etiopia |
blend |
100% Arabika
|
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
|
ocena |
-
|
Mieszanka 100% arabika o bogactwie smaku i aromatu. Dzięki kawie z Brazylii wyczujesz w niej nuty mlecznej czekolady i delikatne orzechy włoskie. W kompozycji z Etiopskimi ziarnami otrzymujesz kompleksowy napar o aromacie czarnej herbaty i brzoskwiniowej słodyczy.
Kawa dostępna również w opakowaniu 1kg.
Polecane metody zaparzenia tej kawy
Pełny charakter tej kawy zdecydowanie najlepiej wydobędziesz przygotowując ją przy pomocy klasycznych metod jak ekspres ciśnieniowy czy kawiarka.
Jeśli lubisz klasyczny smak kawy, sprawdzi się ona również w prasce (french press) czy w tradycyjnej metodzie zaparzenia w kubku.
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French press
Jeśli używasz ekspresu kolbowego spróbuj nasze polecanej metody, którą łatwo zmodyfikujesz w zależności od Twoich preferencji smakowych:
- doza - 18g kawy dająca 38-40g naparu
- czas parzenia - 26 - 30 sekund
Jeśli lubisz w kawie więcej aromatów i smaków owocowych, zmiel kawę nieco drobniej i użyj większej dozy.
W ekspresach automatycznych ustawiając mielenie na drobniejsze niż ustawienie fabryczne uzyskasz pełniejszy smak. Jeśli kawa zacznie mieć zbyt kwaskawy charakter, cofnij mielenie na odrobinę grubsze - to najczęściej jest "złoty środek" na pełny i głęboki smak kawy.
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/07 |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Stopień palenia | średni do średni + |
Producent | Kawę Palę |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.