Kafar Kenia AA Rung ETO filtr 250g kawa ziarnista speciality do przelewu
towar niedostępny






Opis
Kafar Kenia AA Rung ETO filtr 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2022.10.25
|
palarnia | |
pochodzenie | |
producent |
kooperatywa farmerów Rungeto
|
stacja obróbki |
Kii
|
region |
Kirinyaga
|
uprawy |
-
|
odmiana | SL 34 SL 28 Ruiru 11 |
proces |
washed
|
typ palenia | |
palenie | |
profil |
porzeczka hibiskus rabarbar ciemna czekolada |
ocena |
87 pkt SCA
|
Opis
Klasyczna Kenia ze sławnej stacji obróbki Kii! Po raz pierwszy w Kafarze. Jeśli klasyk to soczysta i musująca kwasowość, nuty porzeczki, hibiskusa, rabarbaru i czekolady. Wyjątkowo słodka, o średnim body.
Lubimy takie i wiemy, że Wy też. Zatem nic tylko parzyć i pić!
Polecane metody zaparzenia kawy Five Elephant Kenya Karatu AA
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2022/10 |
Producent | Kafar |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Kenia |
Region | Kirinyaga |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.