Kafar Honduras Lamontanita AW filtr 250g kawa ziarnista Speciality do dripa





Opis
Kafar Honduras Lamontanita AW filtr 250g kawa ziarnista speciality do metod alternatywnych
Szczegóły
Palarnia | Polska |
Pochodzenie | Honduras |
Rodzaj | kawa ziarnista |
Rodzaj palenia | przelew |
Stopień palenia | jasny |
Skład kawy | Arabika 100% |
Proces | Washed anaerobic |
Region | El Cedral, Santa Barbara |
Producent | Lamontanita |
Odmiana | Pacas |
Wysokość upraw | 1700 - 1800 m n.p.m. |
Waga | 250g |
Profil kawy | porzeczki jeżyny miód gryczany zioła |
Ocena w cuppingu | 87,75 pkt SCA |
Data palenia: | 2022/01/20 |
Opis kawy Kafar Honduras Lamontanita AW
Musująca, soczysta i rześka kwasowość porzeczek i jeżyn z długim oraz słodkim posmakiem miodu gryczanego i ziół.Polecane metody zaparzenia kawy Kafar Honduras Lamontanita AW
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2022/01 |
Producent | Kafar |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Honduras |
Region | Santa Barbara |
Odmiana botaniczna | Pacas |
Obróbka | anaerobic |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | Przelew |
Waga | 250g |