Johan & Nyström Sumatra Gayo Mountain Fairtrade filtr 250g kawa ziarnista Speciality Single Origin do dripa





Opis
Johan & Nyström Sumatra Gayo Mountain Fairtrade filtr 250g kawa ziarnista Speciality
Szczegóły
Palarnia | Szwecja |
Pochodzenie | Indonezja |
Rodzaj | kawa ziarnista |
Rodzaj palenia | przelew |
Stopień palenia | ciemny |
Skład kawy | Arabika 100% |
Proces | natural |
Region | Aceh |
Odmiana | Caturra, Ateng, Jember Typica |
Wysokość upraw | 1300 m n.p.m. |
Waga | 250g |
Profil kawy | przyprawy figa |
Data palenia: | 2021/10/12 |
Opis kawy Johan & Nyström Sumatra Gayo Mountain
Sumatra Gayo ceniona jest za niespotykane nuty przypraw uzupełnione posmakiem suszonych fig. Rzadkie i miło zaskakujące.
Ziarna pochodzą z prowincji Aceh leżącej na północnym krańcu indonezyjskiej wyspy Sumatra. Znajduje się tam region Gayo, w którym dzięki warunkom klimatycznym tam panującym zbiory kawy odbywają się przez okrągły rok.
Polecane metody zaparzenia kawy Johan & Nyström Sumatra Gayo Mountain
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Producent | Johan & Nyström |
Producent (kraj) | Skandynawia |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Indonezja |
Region | Aceh |
Odmiana botaniczna | Caturra |
Obróbka | sucha / natural |
Stopień palenia | ciemny |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Waga | 250g |
EAN | 7350045061034 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.