Java Winter Espresso Gwatemala La Soledad Pacamara washed 1kg kawa ziarnista do ekspresu ciśnieniowego





Opis
Java Winter Espresso Gwatemala La Soledad 1kg kawa ziarnista
Szczegóły
Palarnia | Polska |
Pochodzenie | Gwatemala |
Rodzaj | kawa ziarnista |
Rodzaj palenia | ekspres |
Stopień palenia | średni |
Skład kawy | Arabika 100% |
Proces | washed |
Region | Acatenango |
Odmiana | Pacamara |
Producent | Henio Perez |
Wysokość upraw | 1650 m n.p.m. |
Waga | 1kg |
Profil kawy | |
Data palenia: | 2021/12/15 |
Opis kawy Java Winter Espresso Gwatemala La Soledad
W filiżance tegorocznego Winter Espresso znajdziecie nuty pomarańczy, syropu klonowego i piernika. Mamy nadzieję, że Guatemala La Soledad wprowadzi Was w cudowny, ciepły, choć zimowy nastrój!
Finca La Soledad jest własnością rodziny Perezów od pięciu pokoleń. Gospodarstwo położone w zielonym sercu regionu Acatenango, którego unikalny mikroklimat i gleba wulkaniczna sprawiają, że jest to idealny obszar do upraw kawowca. Henio i jego dwaj synowie - Raul i Jose są nastawieni na ciągły rozwój i doskonalenie swoich umiejętności. Gospodarstwo ma 90 ha, z czego 45 ha to plantacja kawy, a pozostałą część stanowi naturalny rezerwat. Podczas obróbki kawy używana jest tradycyjna myta metoda obróbki: pierwszym etapem jest fermentowanie ziarna w specjalnym zbiorniku przez 95 godzin, a następnie odbywa się suszenie na podwyższonych łóżkach przez 18 dni.
Ziarna idealnie sprawdzą się zaparzane w ekspresach, kawiarce lub jako tradycyjna zalewajka oraz jako baza do kaw mlecznych.
Polecane metody zaparzenia kawy Java Winter Espresso Gwatemala La Soledad
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2021/12 |
Producent | Java Coffee Roasters |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Gwatemala |
Region | Acatenango |
Odmiana botaniczna | Pacamara |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | średni |
Zalecana metoda parzenia | Ekspres / Kawiarka |
Waga | 1 kg |