

Darmowa dostawa (Paczkomaty InPost) już od 199,00 zł.


Hario Buono Kettle Czajnik 1l

Wilfa Svart CGWS-130B automatyczny żarnowy młynek do kawy

Urnex Grindz Granulat do czyszczenia młynka 430g

Porlex Mini II Młynek żarnowy - nowa wersja kultowego młynka
Java Etiopia Kochere Wibeti 2 filtr 250g kawa ziarnista Speciality do dripa
Wysyłka w:
24 godziny
Cena:
39,90 zł
53,90 zł
39.90

Ocena:
0





Producent:
Java Coffee Roasters
Opis
Java Etiopia Kochere Wibeti 2 filtr 250g kawa ziarnista Speciality
Szczegóły
Palarnia | Polska |
Pochodzenie | Etiopia |
Rodzaj | kawa ziarnista |
Rodzaj palenia | przelew |
Stopień palenia | jasny |
Skład kawy | Arabika 100% |
Proces | Washed |
Region | Yirgacheffe |
Odmiana | Heirloom |
Wysokość upraw | 1790-1900 m n.p.m. |
Waga | 250g |
Profil kawy | czerwona pomarańcza trawa cytrynowa herbata Assam |
Data palenia: | 2021/02/02 |
Opis kawy Etiopia Kochere Wibeti 2
Smaczna, klasyczna Etiopia z wyraźnym smakiem czerwonych pomarańczy z dodatkiem nut trawy cytrynowej. Całość przełamana smakiem najpopularniejszej, czarnej indyjskiej herbaty Assam. Doskonałe wyważenie smaku, soczystość, i to co najważniejsze - radość i uśmiech.
Ta kawa przynosi wspomnienie ciepłych, letnich dni. Nasz typ na zimny luty.
Ziarna pochodzą z młyna należącego do młodego przedsiębiorcy, Samuela Gebreselassie. Samuel już jako dziecko, dostarczał wraz z rodzicami owoce do młyna. Później zdobywał doświadczenie przy przetwarzaniu kawy w młynie. Dzisiaj jest jego właścicielem i na co dzień nim zarządza.
Ręcznie zbierane owoce dostarczane do młyna jeszcze tego samego dnia. Trafiają do niego najcxęściej późnym popołudniem. Po umyciu, owoce umieszczane są na noc, w zbiorniku fermentacyjnym. Fermentacja odbywa się bez dostępu światła i trwa od 48 do 72 godzin. Następnie kawa jest kawa jest myta i ziarna, które nadal pozostają w osnówce, suszone są na afrykańskich łożach. W zależności od warunków pogodowych, ten etap trwa około 18 dni.
Ręcznie zbierane owoce dostarczane do młyna jeszcze tego samego dnia. Trafiają do niego najcxęściej późnym popołudniem. Po umyciu, owoce umieszczane są na noc, w zbiorniku fermentacyjnym. Fermentacja odbywa się bez dostępu światła i trwa od 48 do 72 godzin. Następnie kawa jest kawa jest myta i ziarna, które nadal pozostają w osnówce, suszone są na afrykańskich łożach. W zależności od warunków pogodowych, ten etap trwa około 18 dni.
Kawę Java Etiopia Kochere Wibeti 2 polecamy szczególnie do:
- Chemexa
- drippera
- AeroPressa
- ekspresów przelewowych
- French Pressa
Cechy produktu
Producent | Java Coffee Roasters |
Ziarnista / Mielona | Ziarnista |
Arabica / Robusta | Arabica |
Pochodzenie | Etiopia |
Region | Yirgacheffe |
Odmiana botaniczna | Heirloom |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | Przelew |
Waga | 250g |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Kraj wysyłki:
Opinie o produkcie (0)


Lili's Tea Red Fruit - herbata z czerwonych owoców - 1 torebka

Bazzara Dodicigrancru 1kg włoska kawa ziarnista do ekspresu ciśnieniowego

Lili's Tea Earl Grey with cornflower - earl grey z chabrem - 48 torebek

Fjord Coffee El Salvador Divina Providencia Experimental Anaerobic Filter 250g kawa ziarnista Speciality do dripa

Audun Ethiopia Nano Challa filtr 250g kawa ziarnista do dripa

The Barn Costa Rica Volcan Azul filtr 250g kawa ziarnista Speciality

