Java Decaf Colombia Cauca espresso 250g kawa ziarnista bezkofeinowa do ekspresu i do kawiarki





Opis
Java Decaf Colombia Cauca espresso 250g kawa ziarnista bezkofeinowa
Charakterystyka
data palenia |
2023.08.16
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region | Cauca |
producent |
kilku małych producentów
|
uprawy | 1600 - 1820 m n.p.m. |
odmiana | Castillo |
proces | Sugarcane E.A. Decaf (naturalny proces dekofeinizacji) |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
jaśmin granat truskawka |
ocena |
87 pkt SCA
|
Opis
Nie możesz żyć bez kawy ale masz problem z kofeiną? A może lubisz po prostu pić więcej kawy ale obawiasz się skutków nadmiaru kofeiny? Ta kawa daje Ci szansę radości picia kawy i nie martwienia się o poziom kofeiny w Twoim organizmie.
Starannie selekcjonowana mieszanka ziaren arabiki z Kolumbii, z regionu Cauca. Profil jej palenia opracował Rafał Kaniewski, Mistrz Polski Roasterów w 2018 roku.
Delikatny posmak jaśminu, granatu i truskawki wzbogacają tę kawę z charakterem nutami owocowymi.
Do pozbawienia ziaren kofeiny zastosowany został naturalny, zaawansowany proces dekofeinizacji - Sugarcane E.A. Decaffeination Process.
Polecana receptura na espresso:
- 18g kawy
- 36g uzysku
- 26 sekund
Polecane metody zaparzenia kawy Java Decaf Colombia Cauca
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/08 |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Stopień palenia | średni do średni + |
Producent | Java Coffee Roasters |
Pochodzenie ziaren | Kolumbia |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.