Java Colombia Cauca Decaf filtr 250 g bezkofeinowa kawa ziarnista
Cena regularna:
towar niedostępny
data palenia
2025.01.24 |
palarnia
Java Coffee Roasters |
pochodzenie
Kolumbia |
region
Cauca
|
uprawy
1600 - 1820 m n.p.m.
|
producent
kilku małych producentów
|
stacja obróbki
-
|
odmiana
Castillo
|
proces
Sugarcane E.A. Decaf (naturalny proces dekofeinizacji) |
typ palenia
metody alternatywne / przelewowe |
palenie
jasne |
profil sensoryczny
granat truskawka |
ocena SCA
-
|
Kawa ziarnista bezkofeinowa do metod przelewowych Cauca 250 g z Kolumbii wypalona w polskiej palarni Java
Ziarna tej kawy to starannie wyselekcjonowana mieszanka ziaren arabiki z kolumbijskiego regionu Cauca.
Kolumbia Cauca to kawa o jasnym stopniu wypalenia. O smaku, w którym można wyczuć jaśmin, granat i truskawkę. Jest świetnie zbalansowana. Poddana została naturalnemu procesowi dekofeinizacji - Sugarcane E.A. Decaffeination Process - bez użycia chemikaliów.
Nie możesz żyć bez kawy ale masz problem z kofeiną? A może lubisz po prostu pić więcej kawy ale obawiasz się skutków nadmiaru kofeiny? Ta kawa daje Ci szansę radości picia kawy i nie martwienia się o poziom kofeiny w Twoim organizmie.
Starannie selekcjonowana mieszanka ziaren arabiki z Kolumbii, z regionu Cauca. Profil jej palenia opracował Rafał Kaniewski, Mistrz Polski Roasterów w 2018 roku.
Pełny charakter tej kawy zdecydowanie najlepiej wydobędziesz przygotowując ją alternatywnymi metodami, jak dripper (np. V60, Origami, Kalita, Clever), Chemex, AeroPress lub french press.
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
proporcje:
6.5g kawy
100g wody
temperatura:
93-96°C
mielenie:
średnio-grube
czas parzenia:
2:15 - 2:30 min
- doza - 18 g
- mielenie (Comandante) - 23 kliki
- woda - 300 ml, 96°C
- preinfuzja - 60 ml / 40 sekund
- czas parzenia - 2.45 - 3.00 minuty
- doza - 17 g
- mielenie (Comandante) - 27 - 30 klików
- woda - 200 ml, 90-93°C
- czas parzenia - 1.30 - 2.00 minuty
- Przepłucz papierowy filtr wodą przed wsypaniem kawy
- Zalewaj kawę na 3-5 razy, równymi ilościami wody (np. 5×60g) w równych odstępach czasu.
- Nie pozwól kawie w filtrze zupełnie wyschnąć pomiędzy kolejnymi zalaniami.
- Jeśli kawa ma nieco gorzki smak, spróbuj zmielić ją nieco drobniej.
- Jeśli pojawia się zbyt duża kwasowość, zmiel nico drobniej.
- Pamiętaj, aby używać miękkiej, przefiltrowanej wody!
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Szczegóły
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.








21,90 zł
Cena regularna:
29,90 zł

9,99 zł
Cena regularna:
12,90 zł