Hive Peru Cusco espresso 250g kawa ziarnista speciality do ekspresu i kawiarki





Opis
Hive Peru Cusco espresso 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.02.13
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Cusco
|
wysokość upraw |
1750 - 2000 m n.p.m
|
kooperatywa |
Cooperativa Agraria Cafetalera
|
producent |
Jose Olaya
|
typ kawy |
100% Arabica
|
odmiana |
Catimor
|
proces |
washed
|
typ palenia | |
palenie | |
charakter |
słodka
średnie body |
profil sensoryczny |
|
ocena w cuppingu |
brak danych
|
Opis kawy
Przyjemna, natychmiast wyczuwalna słodycz i klasyczna gęstość tej kawy sprawia, że to doskonały wybór do przygotowania espresso, ale też różnego rodzaju kaw z mlekiem - cappuccino, flat white, latte.
Tradycja Cooperativa Jose Olaya sięga 1966 r.
Jej rolnicy uwzględniają wszystkie normy i kryteria dotyczące upraw kaw ekologicznych.
Kawa dostępna również w opakowaniu 1kg.
Polecane metody zaparzenia kawy Hive Peru Cusco
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2023/02 |
Producent | Hive Roasters |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Peru |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | średni |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.