Heresy Kostaryka La Guaca filtr 252g kawa ziarnista speciality





Opis
Heresy Kostaryka La Guaca filtr 252g
data palenia |
2023.10.03
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
San Jose Province, Brunca region, Chirripo
|
uprawy |
1600 – 1825 m n.p.m.
|
plantacja |
|
odmiana | Catuai |
proces |
sealed fermentation black honey
|
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
intensywny smak wino słodkie owoce funk! |
ocena |
87+ pkt SCA
|
Ta supergwiazda uświetnia menu Heresy trzeci rok z rzędu. Sporo winnego szaleństwa, ogromna owocowa słodycz i fantastyczna intensywność. W Heresy zamienili kawę w funk!
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
proporcje:
6.5g kawy
100g wody
temperatura:
93-96°C
mielenie:
średnio-grube
czas parzenia:
2:15 - 2:30 min
- Zalewaj kawę na 5 razy, równymi ilościami wody (np. 5×60g) w równych odstępach czasu.
- Woda pomiędzy zalaniami powinna całkowicie przesączyć się przez kawę.
- Jeśli woda przepływa za wolno lub za szybko, zmień stopień mielenia na grubszy/drobniejszy.
- Pamiętaj, aby używać miękkiej, przefiltrowanej wody!
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/10 |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Stopień palenia | jasny |
Producent | Heresy |
Pochodzenie ziaren | Kostaryka |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Proces | black honey |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.