Hario V60 dripper ceramiczny czerwony | wybierz rozmiar

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 77,90 zł 77.90
ilość szt.
Zyskujesz 38 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Hario V60 dripper ceramiczny czerwony do zaparzania metodą pour-over

Dostępne rozmiary:

  • V60-01
  • V60-02

Drippery V60 są niewątpliwie najbardziej znanymi dripperami na świecie. Od lat cieszą się niezmienną popularnością.
Idealny na pierwsze kroki w świecie kawy parzonej w alternatywny sposób.
Dripper V60 ułatwi odkrywanie nowych smaków kawy, zadziwi tym, jak może smakować kawa, a także da masę frajdy bo łatwo z nim eksperymentować, bawić się kawą.

Design

Ta wersja to dripper ceramiczny w kolorze czerwonym.

Pięknie i porządnie wykonany, jak przystało na japoński produkt, jest jednocześnie wizytówką firmy Hario.
Czerwony kolor doskonale pasuje do ceramiki nadające jej niezwykle wyraźny charakter.

Funkcjonalność

Za pomocą tego drippera zaparzysz kawę do kubka, lub kilku filiżanek.

Żłobienia wewnątrz drippera V60 służą odpowiedniemu prowadzeniu wody podczas zaparzania. Jest to charakterystyczna cecha dripperów Hario.

Drippery V60 są kompatybilne ze wszystkimi urządzeniami Hario z serii V60.

Dripper Hario łatwo utrzymasz w czystości. Wystarczy usunąć z drippera papierowy filtr z kawą po jej zaparzeniu, a następnie opłukać go pod bieżącą wodą. Możesz też użyć zmywarki.

Który rozmiar wybrać?

  • V60-01 - 200 do 360 ml kawy
  • V60-02 - 300 do 500 ml kawy

 

Hario V60 dripper ceramiczny kolor czerwony

Jak przygotować kawę w V60

To niezwykle prosty, chociaż dający niewiarygodne wręcz rezultaty sposób.

Potrzebować będziesz:

Pomocne są też: termometr, serwer.

  1. przygotuj kawę - rekomendujemy 14g kawy na 200 ml naparu (lub odpowiednio więcej dla większej ilości naparu, ale jako punkt startowy proponujemy 7g kawy na każde 100 ml napoju)
  2. podgrzej wodę do 90 - 95 stopni
  3. włóż filtr do serwera zaginając zgrzany koniec wzdłuż jednego z boków filtra
  4. zwilż filtr niewielką ilością gorącej wody - pozbędziesz się posmaku papieru i jednocześnie ogrzejesz naczynko, do którego zaparzasz kawę
  5. po kilku chwilach wylej wodę z naczynka
  6. ustaw serwer / kubek z dripperem na wadze i wsyp do filtra zmieloną kawę
  7. włącz timer i zalej kawę niewielką ilością wody - ok 50 - 70 ml; ten etap to preinfuzja - kawa po pierwszym kontakcie z wodą "puchnie" rozszerzając rozmiar, przez co woda w kolejnym etapie łatwiej spenetruje drobinki zmielonej kawy i wydobędzie z niej więcej smaku i aromatu
  8. po ok 30 sekundach zacznij właściwe parzenie, powoli wlewając wodę, rozpoczynając na środku i przechodząc okrężnym ruchem ku ściankom; staraj się jednak nie wlewać wody po ściankach ale tuż obok nich kontynuując okrężny ruch
  9. po zalaniu kawy odpowiednią ilością wody odczekaj do ok trzeciej minuty od momentu włączenia timera - Twoja kawa jest gotowa

Jeśli cała woda nie przedostała się przez kawę, jest zmielona zbyt drobno. Jeśli przepłynęła przez kawę znacznie poniżej 3 minut, jest zmielona za grubo.

Nie ma idealnej, uniwersalnej receptury. Ta, wskazana przez nas, jest tylko punktem wyjścia. Każde ziarno reaguje trochę inaczej, a niewielkie zmiany potrafią całkowicie zmienić smak kawy.

Zachęcamy gorąco do eksperymentów, do zabawy kawą. Daje to masę frajdy. Słowo!

Cechy produktu

Producent Hario
System Hario V60
Kolor czerwony
Materiał ceramika

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Sprawdź też

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Klienci interesowali się również tymi produktami
Promocje

Bezpieczne płatności w CoffeeLove

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
PRODUCENCI
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium