Hario V60-02 dripper metalowy miedziany
Cena regularna:
278,90 zł
towar niedostępny
Dripper do kawy metalowy miedziany Hario V60-02
Driper Hario V60 pozwala zaparzyć doskonale smakującą kawę łatwo i szybko. Czysty smak kawy uzyskasz dodając do filtra średnio-grubo zmieloną kawę i zalewając ją powoli gorącą wodą. Pamiętaj żeby przed wsypaniem kawy zwilżyć wcześniej papierowy filtr.
Smak kawy zależy od jakości użytego ziarna - im lepsze, tym lepszy napar dostaniesz.
Jak zaparzyć kawę w dripperze Hario? Sprawdź nasz przepis krok po kroku na końcu strony.
marka | |
materiał |
miedź
mosiądz |
kolor | miedziany |
na ile kawy |
1 - 4 filiżanki
|
wysokość |
92 mm
|
szerokość |
135 mm
|
głębokość |
120 mm
|
kompatybilne filtry |
Dlaczego warto wybrać dripper Hario V60?
- Przygotujesz w nim kawę szybko i łatwo.
- To niewątpliwie najbardziej znany dripper na świecie. Od lat cieszy się niezmienną popularnością.
- Idealny na pierwsze kroki w świecie kawy parzonej w alternatywny sposób. Większość baristów pozostaje z nimi na zawsze!
- Ułatwia odkrywanie nowych smaków kawy, zadziwia tym, jak doskonale może smakować kawa, a także daje masę frajdy bo łatwo z nim eksperymentować, bawić się kawą.
Chcesz codziennie delektować się wyśmienitym, gorącym naparem? Miedziany dripper V60 Hario to urządzenie cieszące się ogromną popularnością wśród miłośników alternatywnych metod ręcznego parzenia. W naszym sklepie internetowym znajdziesz wyjątkowe akcesoria, które pozwolą Ci rozkoszować się doskonałym napojem.
Dripper Hario V60 to niewątpliwie najbardziej znany dripper na świecie. Od lat cieszą się niezmienną popularnością zarówno wśród amatorów, jak i profesjonalnych baristów. To idealne urządzenia na pierwsze kroki w świecie alternatywnego sposobu przyrządzania kawy i poznania, czym jest ten proces parzenia jej. Ułatwi to odkrywanie nowych smaków kawy, zadziwi tym, jak może ona smakować, a także da masę frajdy bo łatwo z nim eksperymentować.
Do produkcji tego zachwycającego drippera użyto głównie miedzi. Jego miedziano-złoty kolor jest piękny już na początku, ale z czasem, nabierając patyny, będzie oczarowywał nasze oczy jeszcze bardziej.
Miedź znana jest z doskonale i równo rozprowadzanej temperatury, co ma zdecydowanie pozytywny wpływ na smak zaparzanej kawy.
Od wewnątrz dripper jest niklowany, dzięki czemu nie wpływa w najmniejszym stopniu na smak kawy.
Rączka tej wersji drippera jest mosiężna.
Pięknie i porządnie wykonany, jak przystało na japoński produkt. Taki design zdecydowanie kojarzy się z japońskim rzemiosłem.
Funkcjonalność drippera miedzianego Hario V60-02Przy pomocy drippera Hario V60-02 zaparzysz kawę dla jednej lub kilku osób. Możesz w nim przygotować od jednej do czterech filiżanek kawy.
Żłobienia wewnątrz drippera V60 służą odpowiedniemu prowadzeniu wody podczas zaparzania. Jest to charakterystyczna cecha dripperów Hario.
V60 łatwo utrzymasz w czystości. Po zaparzeniu wystarczy usunąć z drippera papierowy filtr z kawą, a następnie opłukać dripper.
Jaką kawę wybrać do drippera?
- polecamy jasno palone ziarna
- skorzystaj z naszych podpowiedzi - kawy do dripperów i metod przelewowych opatrzone są stosowną metką; znajdziesz je tutaj
- kawy te są palone w sposób, który najpełniej odda bogactwo ich aromatu i smaku
Jak przygotować kawę w dripperze?
Pomocne są też: termometr oraz serwer.
- przygotuj kawę - rekomendujemy 6-7g średnio-grubo zmielonej kawy na 100 ml naparu (lub wielokrotność dla większej ilości naparu)
- podgrzej wodę do 93 - 97°C
- włóż filtr do serwera zaginając zgrzany koniec wzdłuż jednego z boków filtra
- zwilż filtr niewielką ilością gorącej wody - unikniesz posmaku papieru i jednocześnie ogrzejesz naczynko, do którego zaparzasz kawę
- po kilku chwilach wylej wodę z naczynka
- ustaw serwer / kubek z dripperem na wadze i wsyp do filtra zmieloną kawę (możesz też zrobić to bez wagi - wtedy trzymaj się oznaczeń na miarce do kawy i na dzbanku)
- włącz timer i zalej kawę niewielką ilością wody - ok 50 - 70 ml; ten etap to preinfuzja - kawa po pierwszym kontakcie z wodą "puchnie" ułatwiając wodzie pełniejsze wydobycie smaku i aromatu ze zmielonych drobinek kawy
- po ok 30 sekundach zacznij właściwe parzenie, powoli wlewając wodę, rozpoczynając na środku i przechodząc okrężnym ruchem ku ściankom; staraj się jednak nie wlewać wody po ściankach ale tuż obok nich kontynuując okrężny ruch
- po zalaniu kawy odpowiednią ilością wody odczekaj do ok trzeciej minuty od momentu włączenia timera - Twoja kawa jest gotowa
Klika podpowiedzi jak zaparzyć kawę, żeby smakowała jeszcze lepiej:
Kawa wydaje Ci się zbyt kwaskawa? - zmiel ją nieco drobniej.
Myślisz, że powinna mieć więcej smaku? Jej smak wydaje się zbyt płaski? - użyj nieco cieplejszej wody.
Ma za dużo goryczy? - zmiel ją trochę grubiej.
Nie ma idealnej, uniwersalnej receptury na zaparzenie kawy - każde ziarna są inne i mogą Cię zaskoczyć wyraźnie głębszym smakiem przy nieznacznym skróceniu lub wydłużeniu zaparzania. Metoda opisana powyżej niech będzie punktem wyjścia.
Zachęcamy gorąco do eksperymentów, do zabawy kawą. Daje to masę frajdy. Słowo!
Szczegóły
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
64,90 zł
Cena regularna:
79,90 zł
34,90 zł
Cena regularna:
36,90 zł
131,51 zł
Cena regularna:
139,90 zł
159,71 zł
Cena regularna:
169,90 zł
12,90 zł
Cena regularna:
14,99 zł
33,75 zł
Cena regularna:
35,90 zł
159,90 zł
Cena regularna:
184,90 zł
16,99 zł
Cena regularna:
27,90 zł