Hario Double Mesh Metal dripper metalowy z filtrem grafitowy
Cena regularna:
379,90 zł
towar niedostępny
Dripper metalowy do kawy Hario Double Mesh Metal Dripper
Hario Double Mesh Metal Dripper to ręczny zaparzacz do przygotowywania kawy metodą przelewową. Dripper jest wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej, jest prosty w obsłudze i pozwala na zaparzenie pysznej kawy w domu lub w podróży. Sprawdzi się dla każdego miłośnika dobrej kawy, pięknego wzornictwa i gadżetów. Dodatkowo, dzięki podwójnemu, drobnemu sitku ze stali nierdzewnej, nie ma potrzeby użycia jednorazowych papierowych filtrów.
Smak kawy zależy od jakości użytego ziarna - in lepsze, tym lepszy napar dostaniesz.
Jak zaparzyć w nim kawę? Sprawdź nasz przepis krok po kroku na końcu strony.
na ile kawy
1-2 filiżanki |
materiał
stal nierdzewna |
kolor
grafitowy
|
wysokość
97 mm
|
średnica
125 mm
|
Dlaczego warto wybrać dripper Hario?
- Przygotujesz w nim kawę szybko i łatwo.
- Nie potrzebujesz dodatkowych filtrów.
- Kawa zaparzona w dripperze Double Mesh ma mocniejszy smak.
- Ułatwia odkrywanie nowych smaków kawy, zadziwia tym, jak doskonale może smakować kawa, a także daje masę frajdy bo łatwo z nim eksperymentować, bawić się kawą.
Drippery Hario to bez wątpienia najbardziej znane drippery na świecie. Od lat cieszą one się niezmienną popularnością zarówno wśród amatorów, jak i profesjonalnych baristów. To idealne urządzenia na pierwsze kroki w świecie alternatywnego sposobu przyrządzania kawy i poznania, czym jest ten proces parzenia jej. Ułatwi to odkrywanie nowych smaków kawy, zadziwi tym, jak może ona smakować, a także da masę frajdy bo łatwo z nim eksperymentować.
Design
Ten model pozwala na przygotowanie twojego ulubionego naparu bez używania papierowych filtrów! Specjalne, podwójne ścianki uniemożliwiają przedostawanie się fusom, przy czym przepuszczają kawowe olejki, które nadają naparowi głębokiego aromatu.
Dripper zdecydowanie zachwyca swoim wyglądem - jest to idealne połączenie ekstrawaganckiego designu z funkcjonalnością. Charakteryzuje się on bardzo dobrym poziomem utrzymywania ciepła, oraz lekką i wytrzymałą konstrukcją. Stożkowa forma oraz specjalne żłobienia po wewnętrznej stronie drippera zapewniają doskonały przepływ wody.
Wykonany z wytrzymałego materiału, idealnie nadaje się na zabranie go ze sobą w podróż.
Funkcjonalność
W tym dripperze zaparzysz kawę od jednej do dwóch filiżanek kawy.
Łatwo docenisz klarowny napar, ale też bogaty smak i odrobinę naturalnych olejków kawy, unikalnych tylko dla tego stalowego filtra.
Drippery V60 są kompatybilne ze wszystkimi urządzeniami Hario z serii V60.
V60 łatwo utrzymasz w czystości. Po zaparzeniu wystarczy opłukać dripper.
Jaką kawę wybrać do drippera?
- polecamy jasno palone ziarna
- skorzystaj z naszych podpowiedzi - kawy do dripperów i metod przelewowych opatrzone są stosowną metką; znajdziesz je tutaj
- kawy te są palone w sposób, który najpełniej odda bogactwo ich aromatu i smaku
Jak przygotować kawę w dripperze?
Potrzebować będziesz:
- kawę
- młynek, o ile decydujesz się używać świeżo zmielonej kawy, do czego bardzo namawiamy
- wagę
- czajnik
Pomocne są też: termometr oraz serwer.
- przygotuj kawę - rekomendujemy 6-7 g średnio-grubo zmielonej kawy na 100 ml naparu (lub wielokrotność dla większej ilości naparu)
- podgrzej wodę do 90 - 95°C
- ustaw serwer / kubek z dripperem na wadze i wsyp do drippera zmieloną kawę (możesz też zrobić to bez wagi - wtedy trzymaj się oznaczeń na miarce do kawy i na dzbanku)
- włącz timer i zalej kawę niewielką ilością wody - ok 50 - 70 ml; ten etap to preinfuzja - kawa po pierwszym kontakcie z wodą "puchnie" ułatwiając wodzie pełniejsze wydobycie smaku i aromatu ze zmielonych drobinek kawy
- po ok 30 sekundach zacznij właściwe parzenie, powoli wlewając wodę, rozpoczynając na środku i przechodząc okrężnym ruchem ku ściankom; staraj się jednak nie wlewać wody po ściankach ale tuż obok nich kontynuując okrężny ruch
- po zalaniu kawy odpowiednią ilością wody odczekaj do ok trzeciej minuty od momentu włączenia timera - Twoja kawa jest gotowa
Jeśli cała woda nie przedostała się przez kawę, jest zmielona zbyt drobno. Jeśli przepłynęła przez kawę znacznie poniżej 2.5 - 3 minut, jest zmielona za grubo.
Nie ma idealnej, uniwersalnej receptury na zaparzenie kawy - każde ziarna są inne i mogą Cię zaskoczyć wyraźnie głębszym smakiem przy nieznacznym skróceniu lub wydłużeniu zaparzania. Metoda opisana powyżej niech będzie punktem wyjścia.
Zachęcamy gorąco do eksperymentów, do zabawy kawą. Daje to masę frajdy. Słowo!
Szczegóły
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
21,90 zł
Cena regularna:
29,90 zł
139,90 zł
Cena regularna:
184,90 zł
12,90 zł
Cena regularna:
14,99 zł
169,90 zł
Cena regularna:
219,90 zł
124,90 zł
Cena regularna:
184,90 zł
144,90 zł
Cena regularna:
189,90 zł
124,90 zł
Cena regularna:
159,90 zł
124,90 zł
Cena regularna:
159,90 zł
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.