Hard Beans Rwanda Abakundakawa Bourbon Natural filtr 250g kawa ziarnista speciality do metod alternatywnych





Opis
Hard Beans Rwanda Abakundakawa Bourbon Natural filtr 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.04.20
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Gakenke
|
uprawy |
1760 m n.p.m.
|
odmiana | Bourbon |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
|
ocena |
brak danych
|
Opis kawy
Abakundakawa – oznacza “ludzi kochających kawę” – tę miłość poczujesz w filiżance odnajdując ją w nutach truskawki, karmelu i suszonej śliwki. Ziarna wypalone jasno, z myślą o alternatywnych metodach parzenia takich jak drip, AeroPress czy Chemex.
Odmiana botaniczna i obróbka
Ziarna odmiany botanicznej Bourbon dają profil smakowy o eleganckiej kwasowości i owocowym charakterze. Jest to jeden z najstarszych varietali kawowych, uprawiany na całym świecie. Dzięki unikalnemu terroir regionu Rusashi i suchej obróbce, kawa zaskakuje słodyczą i intensywnością dojrzałych owoców takich jak truskawki.
Rwanda Abakundakawa posiada certyfikat Organic.
Od kobiet, nie tylko dla kobiet!
Wyjątkowa kawa od wyjątkowych producentek – stworzona przez kooperatywę kobiet Hingakawa z Rwandy.
Kobiety ze stowarzyszenia Hingakawa otrzymują dodatkowe wynagrodzenie na rozwój własnych inicjatyw, takich jak hodowla zwierząt, nauka szycia i zakup maszyn do szycia, budowa centrum szkoleniowego i przedszkola, walka z ubóstwem.
Samo stowarzyszenie jest częścią kooperatywy Abakundakawa, które zrzesza ponad 360 młodych producentów i zyskało międzynarodową renomę m.in. dzięki wysokim wynikom w konkursach Cup of Excellence.
Polecane metody zaparzenia kawy Hard Beans Rwanda Abakundakawa
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/04 |
Producent | Hard Beans |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Pochodzenie ziaren | Rwanda |
Obróbka | sucha / natural |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.