






Hard Beans Kenia Olo Mayanna 250g filtr kawa ziarnista Speciality, Single origin do przelewu






Opis
Szczegóły
Palarnia | Polska |
Pochodzenie | Kenia |
Rodzaj palenia | przelew |
Stopień palenia | jasny |
Proces | washed |
Region | Thunguma |
Odmiana | Ruiru 11 |
Wysokość upraw | 1700 m n.p.m. |
Waga | 250g |
Profil smaku | |
Data palenia: | 2022/10/06 |
Opis kawy
Maragaret Kirehu prowadzi plantację, którą odziedziczyła po swojej matce. Postawiła na uprawę dobrej jakości kawy i wkłada wiele pracy, by ulepszyć obróbkę bezpośrednio na farmie. Zajmująca 20 hektarów farma znajduje się w pobliżu Nyeri, 150 km na północ od Nairobi. Kawa jest tam uprawiana 10 ha. Oprócz kawy na farmie uprawiane są różne owoce, takie jak: awokado, banany i orzechy makadamia, które są łatwo sprzedawane na rynku lokalnym i międzynarodowym.
Margaret prowadzi farmę od 2018 roku. Już jako dziecko widziała pasję swojej matki do uprawy kawy i wielokrotnie jej przy tym pomagała. Po jej śmierci postanowiła kontynuować pracę swojej matki oddając jej tym samym cześć. Od tego czasu zrestrukturyzowała formę plantacji i obrabia własną kawę, utrzymując tym samym kontrolę nad całym procesem.
Kawę Hard Beans Kenia Olo Mayanna polecamy szczególnie do:
- Chemexa
- dripa
- AeroPressa
- ekspresów przelewowych
- French Pressa
Cechy produktu
Producent | Hard Beans |
Ziarnista / Mielona | Ziarnista |
Arabica / Robusta | Arabica |
Pochodzenie | Kenia |
Region | Thunguma |
Odmiana botaniczna | Ruiru 11 |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | Przelew |
Waga | 250g |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)









