Hard Beans Gorilla Blend espresso 250g kawa ziarnista do ekspresu i kawiarki





Opis
Hard Beans Gorilla Blend espresso 250g kawa ziarnista Speciality
Charakterystyka kawy
data palenia |
2022.12.07
|
palarnia | |
pochodzenie |
Blend:
|
region |
Santa Barbara, Jaen, Cajamarca
|
wysokość upraw |
1600 - 2000
|
odmiana | |
proces | |
typ palenia | |
stopień palenia | |
profil sensoryczny | |
ocena w cuppingu |
brak danych
|
Opis kawy Hard Beans Gorilla Blend
Kawa z Peru i Gwatemali, jakości speciality, wypalona w polskiej palarni Hard Beans.
Dwa świetnie dobrane rodzaje ziarna uzupełniają się smakowo oferując dobrze zbalansowane espresso o średnim body.
Nowa odsłona Gorilli zaskoczy Cię nutami włoskich orzechów, pomarańczy i żółtych owoców.
Ta doskonała kawa składa się z dwóch rodzajów ziaren:
- Peru Cajamarca SHB+ (75%) - odmiana Typica, Bourbon, uprawiana na wysokości 1600 - 2000 m n.p.m.
- Gwatemala Mario Recinos (25%) - odmiana Caturra, uprawiana na wysokości 1900 m n.p.m.
Kawa dostępna również w opakowaniu 1kg.
Polecane metody zaparzenia kawy Hard Beans Gorilla Blend
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2022/12 |
Producent | Hard Beans |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Blend |
Odmiana botaniczna | Bourbon |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | średni |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.