






Hard Beans Cascara Panama Finca Deborah Geisha Afterglow 200g filtr






Opis
Szczegóły
Palarnia | Polska |
Pochodzenie | Panama |
Proces | natural |
Region | Boquete |
Odmiana | Geisha |
Wysokość upraw | 1950 m n.p.m. |
Waga | 200g |
Profil smaku | |
Data przydatności: | 2021/11/09 |
Opis
To susz bardzo unikatowej kawy, która wielokrotnie wygrywała krajowe i międzynarodowe Mistrzostwa Baristów. Tylko dojrzałe owoce kawowce, selektywnie zbierane w momencie kiedy osiągają poziom 21 BRIX natychmiast trafiają na trzypoziomowe stoły. Na każdym poziomie panuje inna temperatura i indeks UV.
Najwyższy poziom: najwyższa temperatura i najwyższy indeks UV. Bakterie i mikroby umierają, a wiśnie suszą się szybko.
Czas: 5 dni
Średni poziom: umiarkowana temperatura i cień. Wydłużone suszenie i okres rozpadu cukrów.
Czas: 10 dni
Niski poziom: najniższa temperatura i cień. Fermentacja spowalnia, a poziom cukrów i wilgotność są na bieżąco kontrolowane.
Czas: 15 dni
W momencie kiedy wiśnie osiągną wilgotność na poziomie 10,5%-11% trafiają do worków GrainPro i przemieszczane są do piwnicy, gdzie leżakują przez 90 dni. Pozwala to na ustabilizowanie i wyrównanie poziomu wilgotności w ziarnie. Po okresie leżakowania ziarna łuskane są z wiśni. Zarówno susz, jak i ziarna pakowane są w opakowania próżniowe.
Cechy produktu
Producent | Hard Beans |
Arabica / Robusta | Arabica |
Pochodzenie | Panama |
Region | Boquete |
Odmiana botaniczna | Geisha |
Obróbka | sucha / natural |
Waga | 200g |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)










