Hard Beans Brazylia Samambaia Yellow Bourbon espresso 1kg kawa ziarnista Speciality Single origin do ekspresu ciśnieniowego





Opis
Hard Beans Brazylia Samambaia Yellow Bourbon espresso 1kg
Szczegóły
Palarnia | Polska |
Pochodzenie | Brazylia |
Rodzaj | kawa ziarnista |
Rodzaj palenia | ekspres |
Stopień palenia | średni |
Skład kawy | Arabika 100% |
Proces | Pulped natural |
Region | Campo das Vertentes |
Odmiana | Yellow Bourbon |
Wysokość upraw | 1200 m n.p.m. |
Waga | 1kg |
Profil smaku | czerwone jabłko ciasteczko orzechowe krówka |
Data palenia: | 2021/11/22 |
Opis kawy Samambaia Yellow Bourbon
Ta wersja kawy Samambaia wypalona jest pod ekspres ciśnieniowy.
Kawa kasy Speciality ma wyraźną nugatową słodycz, połączoną z nutami orzecha i delikatną kwasowością czerwonych jabłek. Z ziaren Samambaia uzyskasz aromatyczny, pełny smaków napar. Kawa ta dobrze komponuje się również z mlekiem, dając bardzo bogaty w smak napój. Przygotowane na niej latte czy flat white polubisz od pierwszego łyku.
Właściciel farmy Samambaia, Henrique Dias Cambraia, uważa, że największy wpływ na sukces tych ziaren ma zaangażowanie całego zespołu pracującego na farmie, który stale poszerza wiedzę w obrębie uprawy, zbioru i procesowania kawy. Nie można pominąć też wpływu dogodnej lokalizacji upraw na wysokości 1200 metrów n.p.m., gdzie odpowiedni jest klimat i szczodra gleba, które wspomagają wzrost odmiany Yellow Bourbon.
Henrique zauważa również: "Na terenie jego plantacji znajdują się specjalnie wyznaczone działki umożliwiające testowanie nowych gatunków kaw, których wysoka jakość kilkukrotnie została już nagrodzona, m.in. nagrodą Cup of Excellence.".
Przepis - jak zaparzyć:
Nam wychodzi ta kawa najlepiej według takiego przepisu:
- doza 18,6g
- czas 28 sekund
- uzysk 38g
Polecane metody zaparzenia kawy Hard Beans Brazylia Samambaia
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2021/11 |
Producent | Hard Beans |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Brazylia |
Region | Campo das Vertentes |
Odmiana botaniczna | Yellow Bourbon |
Obróbka | pulped natural / honey |
Stopień palenia | średni |
Zalecana metoda parzenia | Ekspres / Kawiarka |
Waga | 1 kg |