HAYB Salwador Finca Noruega filtr 250g kawa ziarnista speciality do metod alternatywnych

HAYB Salwador Finca Noruega filtr 250g kawa ziarnista speciality do metod alternatywnych
  • nowość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 59,90 zł 59.90
ilość szt.
Zyskujesz 29 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

HAYB Salwador Finca Noruega filtr 250g

kawa speciality z nutami ananasa

kawa speciality z nutami gruszki

kawa speciality z nutami figi

Charakterystyka kawy

data palenia
2023.03.03
palarnia
pochodzenie
region
Apaneca
uprawy
1600 m n.p.m.
odmiana Red Bourbon
proces
Anaerobic (Natural)
typ palenia
palenie
profil
sensoryczny
ocena
87 pkt SCA

Opis

Farma, z której pochodzą ziarna tej kawy, jest częścią grupy Los Naranjos kierowanej przez Sigfredo Corado, emerytowanego profesora agronomii z Krajowej Szkoły Rolnictwa.

Farma jest częścią programu Renacer (To po hiszpańsku „odrodzenie” czy coś w ten deseń), który jest programem edukacyjnym dla producentów w okolicy. To coś jakby studia podyplomowe. Studiujesz, aby dowiedzieć się o lepszych praktykach zarządzania gospodarstwem, o tym jak dbać o roślinność, aby twój zbiór był jak najlepszy, a także o tym, jak efektywnie zarządzać farmą. Szkoła ma swoją siedzibę w Finca Noruega, gdzie dwa razy w miesiącu odbywają się zajęcia dla uczniów. W ciągu roku dostępne są 3 moduły, które koncentrują się na 4 R – Right Source, Right Dose, Right Place, Right Moment.


Polecane metody zaparzenia kawy HAYB Salwador Finca Noruega

kawa do aeropressa 

AeroPress

kawa do dripa

dripper

kawa do Chemexa

Chemex

 

kawa do ekspresu przelewowego

ekspres przelewowy

 

kawa do French Pressa

French Press

Jak przygotować tę kawę w dripperze:

  • doza - 18 g
  • mielenie (Comandante) - 23 kliki
  • woda - 300 ml, 96°C
  • preinfuzja - 60 ml / 40 sekund
  • czas parzenia - 2.45 - 3.00 minuty

Zalania do 150/300ml w 0:40 i 1:15, koniec w 1:45. Po każdym warto zamieszać driperem dwa razy.

Jak przygotować tę kawę w aeroperessie:

  • doza - 17 g
  • mielenie (Comandante) - 27 - 30 klików
  • woda - 200 ml, 96°C
  • czas parzenia - 1.30 - 2.00 minuty

Metoda odwrócona: wlej 100 ml wody, wsyp kawę i dolej pozostałe 100 ml. Zamieszaj 5 razy, zakręć i poczekaj do 1:30.


 Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia 

Jak prawidłowo zmielić kawę

Cechy produktu

Data palenia 2023/03
Producent HAYB
Producent (kraj) Polska
Rodzaj kawy Ziarnista
Arabica / Robusta 100% Arabica
Jakość kawy Speciality
Single Origin / Blend Single Origin
Pochodzenie ziaren Salwador
Region Apaneca Ilamatepec
Obróbka sucha / natural
Stopień palenia jasny
Zalecana metoda parzenia metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne
Waga 250g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Sprawdź też

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Promocje

Bezpieczne płatności w CoffeeLove

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
PRODUCENCI
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium