HAYB Rwanda Gituntu Natural espresso 250g kawa ziarnista speciality
towar niedostępny






Opis
HAYB Rwanda Gituntu Natural espresso 250g
Charakterystyka
data palenia |
2023.06.29
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Nyamasheke
|
uprawy |
1800 - 2000 m n.p.m.
|
odmiana | Bourbon |
proces |
natural
anaerobic |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
suszona żurawina czerwone landrynki
syrop z granata
|
ocena |
88.25 pkt SCA
|
Opis
Mega soczysty, ciemnoczerwony bordowy wręcz kolor. Nuty suszonej żurawiny grają pierwsze skrzypce, kawa kojarzy się z czerwonymi landrynkami, bardzo kompleksowa, pyszna. Nic tam nie było dorzucane. Ale spróbujesz – przekonasz się, że pytanie o obecność dropsów i żurawiny w tej kawie jest całkiem zasadne!
HAYB Rwanda Gituntu Natural – to jedna z kaw urodzinowych!
Każda z kaw urodzinowych jest dostępna w wypale pod przelew i pod espresso – wybierz sobie, jak chcesz parzyć, bo jak się bawić, to na grubo!
Polecane metody zaparzenia kawy HAYB Rwanda Gituntu Natural
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/06 |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Stopień palenia | jasny |
Producent | HAYB |
Pochodzenie ziaren | Rwanda |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Proces | anaerobic |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.