HAYB Kolumbia Chaparral DECAF omniroast 250g bezkofeinowa kawa ziarnista speciality





Opis
HAYB Kolumbia Chaparral DECAF omniroast 250g
Charakterystyka
data palenia |
2023.05.16
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Chaparral, Tolima
|
uprawy | 1700 - 2000 m n.p.m. |
odmiana | Caturra, Typica, Colombia |
proces | Sugar Cane Process (Decaf) |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
pomarańcza mleczna czekolada toffi |
ocena |
85 pkt SCA
|
Opis
Że to DECAF – to za dobra kawka, żeby skupić się na braku kofeiny, dlatego zajmiemy się raczej dostatkiem smaku.
Wypalone nieco jaśniej ziarna, tym razem nie jest to omniroast, a wyraźnie kawa pod przelew – co oczywiście nie znaczy, że pod metody tradycyjne nie ma sensu, bo też jest fajnie, sprawdzone.
Świeże zbiory, bardziej owocowy profil – same plusy, zero minusów i możesz bez konsekwencji pić ją o dowolnej porze!
Polecane metody zaparzenia kawy HAYB Kolumbia Chaparral DECAF
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
ekspres ciśnieniowy
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/05 |
Zalecana metoda parzenia | omniroast - dowolna metoda |
Stopień palenia | średni do średni + |
Producent | HAYB |
Pochodzenie ziaren | Kolumbia |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.