HAYB Etiopia Odaco espresso 250g kawa ziarnista speciality





Opis
HAYB Etiopia Odaco espresso 250g
Charakterystyka
data palenia |
2023.06.30
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Odako Kebele, Shantawene, Bensa
|
uprawy |
2000 - 2200 m n.p.m.
|
odmiana | Heirloom |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
|
ocena |
88.75 pkt SCA
|
Opis
Stacja myjąca w Daye Bensa, zajmuje się tym smakołykiem. Kawa pali się jak po sznurku, a następnie parzy się cudnie, niezależnie od metody. Zepsuć jest trudno, a smakuje albo bardzo dobrze, albo jeszcze lepiej!
To może wynikać z tego, że jest naprawdę dbane – ziarno jest sortowane zaraz po dotarciu do kooperatywy, w każdy proces zaangażowana jest uważność i wiedza. Kawkę suszy się przez 13-15 dni i co 15 minut obraca, żeby proces zachodził równomiernie, dlatego każde łoże obsługuje jedna osoba.
W Daye Bensa transparentność każdego microlotu to klucz, dlatego prowadzi się tam skrupulatnie ewidencję i żadna informacja nie jest pomijana, zapisują wszystko – tak się dba o jakość.
HAYB Etiopia Odaco – to jedna z kaw urodzinowych!
Każda z kaw urodzinowych jest dostępna w wypale pod przelew i pod espresso – wybierz sobie, jak chcesz parzyć, bo jak się bawić, to na grubo!
Polecane metody zaparzenia kawy HAYB Etiopia Odaco
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/06 |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Stopień palenia | średni do średni + |
Producent | HAYB |
Pochodzenie ziaren | Etiopia |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Proces | sucha / natural |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.