HAYB Etiopia Duwancho natural 88 pkt filtr 250g kawa ziarnista speciality do przelewu

HAYB Etiopia Duwancho natural 88 pkt filtr 250g kawa ziarnista speciality do przelewu
  • promocja
  • nowość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 54,90 zł 68,90 zł 54.90
ilość szt.
Zyskujesz 54 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

HAYB Etiopia Duwancho filtr 250g

kawa speciality z nutami melona

kawa speciality z nutami papai

kawa speciality z nutami earl grey

Charakterystyka kawy

data palenia
2022.04.29
palarnia
pochodzenie
region
Keramo Village, Bensa
uprawy
2000 - 2100
odmiana Heirloom
proces
typ palenia
palenie
profil
sensoryczny
ocena
88 pkt SCA

Opis kawy

Dojrzałe owoce – melony, papaje, (gdybyśmy rymowali, powiedzielibyśmy, że smakuje rajem) – tak przyzywamy słoneczne smaki.

Już w pierwszej chwili sprawa jest jasna – super-owocowa kawa, burza tropiku, słodycz jednego z najfajniejszych naturali tego roku!
 
To kawa wyprodukowana w znanej stacji Daye Bensa, której właścicielem jest Asefa Dukamo Korma. Kawa jeszcze w Daye Bensa została nazwana Duwancho, co w lokalnym dialekcie ma oznaczać eksplozję owocowości.

Ta kawa to esencja kaw z Etiopii, tylko dużo bardziej. DUŻO. BARDZIEJ. Obróbka natural podkręciła wszystko, co najlepsze. Kawa jest mega owocowa, mega dojrzała. Nie za wiele pozostaje do dodania – masz przed sobą kwintesencję słowa MEGA!
 
I właśnie to MEGA trafia na kawę miesiąca Coffee Love.

Polecane metody zaparzenia kawy HAYB Etiopia Duwancho

kawa do aeropressa 

AeroPress

kawa do dripa

dripper

kawa do Chemexa

Chemex

 

kawa do ekspresu przelewowego

ekspres przelewowy

 

kawa do French Pressa

French Press

Jak przygotować tę kawę w dripperze:

  • doza - 18 g
  • mielenie (Comandante) - 23 kliki
  • woda - 300 ml, 96°C
  • preinfuzja - 60 ml / 40 sekund
  • czas parzenia - 2.45 - 3.00 minuty

Zalania do 150/300ml w 0:40 i 1:15, koniec w 1:45. Po każdym warto zamieszać driperem dwa razy.

Jak przygotować tę kawę w aeroperessie:

  • doza - 17 g
  • mielenie (Comandante) - 27 - 30 klików
  • woda - 200 ml, 96°C
  • czas parzenia - 1.30 - 2.00 minuty

Metoda odwrócona: wlej 100 ml wody, wsyp kawę i dolej pozostałe 100 ml. Zamieszaj 5 razy, zakręć i poczekaj do 1:30.


 Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia 

Jak prawidłowo zmielić kawę

Cechy produktu

Data palenia 2022/04
Producent HAYB
Producent (kraj) Polska
Rodzaj kawy Ziarnista
Arabica / Robusta 100% Arabica
Jakość kawy Speciality
Single Origin / Blend Single Origin
Pochodzenie ziaren Etiopia
Region Bensa
Odmiana botaniczna Heirloom
Obróbka sucha / natural
Stopień palenia jasny
Zalecana metoda parzenia Przelew
Waga 250g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Sprawdź też

Opinie o produkcie (0)

Promocje
Bialetti Seduttore 250g kawa mielona w puszce
Bialetti Seduttore 250g kawa mielona w puszce
31,80 zł 23,12 zł
szt.
Bialetti Romantico 250g kawa mielona w puszce
Bialetti Romantico 250g kawa mielona w puszce
31,80 zł 23,12 zł
szt.
Father's Georgia Likhauri herbata czarna sypana 40g
Father's Georgia Likhauri herbata czarna sypana 40g
24,90 zł 21,91 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
PRODUCENCI
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium