HAYB Colombia San Sebastian espresso 1kg kawa ziarnista speciality
towar niedostępny






Opis
HAYB Colombia San Sebastian espresso 1kg
Charakterystyka
data palenia |
2023.06.09
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Cauca
|
odmiana |
Caturra
Castillo |
uprawy |
1700 - 2000 m n.p.m.
|
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
|
ocena w cuppingu |
brak danych
|
Opis
Kolumbijski sen - mocny, owocowy początek – soczyste cytrusy, słodka pomarańcza – z pełną, gładką słodyczą – kojarzącą się z morelowym dżemem – a to wszystko wykończone aksamitnym body i finiszem przywodzącym na myśl mleczną czekoladę.
Najbardziej owocowe espresso po Pink Espresso Blend aka WTF!
Kolumbia od jakiegoś czasu jest szczególnie bliska załodze palarni HAYB, dlatego trzeba było to zrobić – wskoczyło więc espresso z Kolumbii, na stałe!
San Sebastian to miasto w regionie Cauca, które oprócz wspaniałych widoków, ma rewelacyjne warunki do uprawy kawy i czuć to tutaj wybitnie.
Kiedy spróbowali tej kawy po raz pierwszy, wszyscy poczuli pomarańcze, potem spierali się o to, jaki dżem i jaką czekoladę wyczuwają tam bardziej. Jedno było bezdyskusyjne – wspaniałe, aksamitne body tej kawy i jej owocowa słodycz.
Jeśli więc szukasz kawowego mostu między szalonym Pink Espresso a resztą świata – oto Twój most!
Polecane metody zaparzenia kawy HAYB Colombia San Sebastian
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/06 |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Stopień palenia | średni do średni + |
Producent | HAYB |
Pochodzenie ziaren | Kolumbia |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Proces | mokra / washed |
Waga | 1 kg |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.