Gardelli Kenya Karimikui AA Lot omniroast 250g kawa ziarnista speciality do ekspresu kawiarki i przelewu





Opis
Gardelli Karimikui AA Lot Kenia omniroast 250g
Charakterystyka
data palenia |
2023.08.18
|
palarnia | |
pochodzenie | |
producent | Wielu drobnych rolników |
region |
Kirinyaga
|
uprawy |
1700 - 1900 m n.p.m.
|
odmiana | SL28, SL34 |
proces | washed |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
|
ocena w cuppingu |
89,50 pkt SCA
|
Opis
Fabryka Karimikui znajduje się w Ngairiama w oddziale Gichugu w dystrykcie Kirinyaga w prowincji Centralnej. Jest to jedna z trzech fabryk, obok Kiangoi i Kii, które tworzą Rungeto Farmers Coop Society. Spółdzielnia ta powstała w 1953 roku i liczy obecnie około 3507 członków. Każdy członek małego gospodarstwa ma około hektara ziemi pod uprawę kawy i warzyw dla swoich rodzin.
Obszar ten ma bogatą i żyzną czerwoną wulkaniczną glebę, a uprawy znajdują się na wysokości od 1700 do 1900 metrów nad poziomem morza. Średnio ziemia ta doświadcza od 1600 do 1900 mm opadów rocznie.
Polecane metody zaparzenia kawy Gardelli Karimikui AA Lot Kenia
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
ekspres ciśnieniowy
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/08 |
Zalecana metoda parzenia | omniroast - dowolna metoda |
Stopień palenia | średni do średni + |
Producent | Gardelli Specialty Coffees |
Pochodzenie ziaren | Kenia |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Proces | mokra / washed |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.