Fjord Coffee Honduras El Puente filter 250g kawa ziarnista specialty do metod alternatywnych





Opis
Fjord Coffee Honduras El Puente filtr 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.03.16
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Chinacla, La Paz
|
producent |
Marysabel Caballero & Moises Herrera
|
farma |
El Puente
|
wysokość upraw |
1500 - 1600 m n.p.m.
|
odmiana | Catuai |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
mleczna czekolada owoce tropikalne panela |
ocena |
brak danych
|
Opis kawy
Marysabel pochodzi z rodziny hodowców kawy, której początki sięgają 1907 roku. Dopiero w 1996 roku, po ślubie z Moisesem, postanowili skupić się i ciężko pracować nad rozwojem jakości kawy i ostatecznie stać się liderami uprawy kawy w swoich kraj.
Jako zwycięzcy Cup of Excellence, Marysabel i Moises pokornie i konsekwentnie ciężko pracują, aby utrzymać najwyższy potencjał kawowy z szacunkiem dla miejscowej społeczności i otaczającego środowiska.
Chociaż skupiają się na osiągnięciu najwyższej jakości, wierzą, że zrównoważony rozwój społeczny i środowiskowy jest nieodłączną częścią produkcji kawy i odzwierciedla się na wszystkich poziomach produkcji kawy.
Ten naturalnie przetwarzany Catuai został wybrany ze względu na mocne nuty owoców tropikalnych i słodycz, którym towarzyszy nuta mlecznej czekolady z nutą nierafinowanego, naturalnego cukru.
Polecane metody zaparzenia kawy Fjord Coffee Honduras El Puente
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/03 |
Producent | Fjord Coffee Roasters |
Producent (kraj) | Niemcy |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Pochodzenie ziaren | Honduras |
Obróbka | sucha / natural |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.