Fjord Coffee Ethiopia Okoluu espresso 250g kawa ziarnista speciality do kawiarki i ekspresu
towar niedostępny






Opis
Fjord Coffee Ethiopia Okoluu espresso 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2022.10.31
|
palarnia | |
pochodzenie | |
producent |
Okoluu Co-Op
|
region |
Guji
|
uprawy |
2000-2150 m n.p.m.
|
odmiana | Serto 74110 / 74112 Heirloom |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil |
nektarynka czekolada mleczna rodzynki |
ocena |
brak danych
|
Opis
Kawa jest uprawiana przez niewielką grupę lokalnych rolników, którzy wchodzą w skład Sookoo Group zarządzanej przez Ture Waji, który jest lokalnym ekspertem w dziedzinie agronomii i permakultury.
Grupa Sookoo uprawia swoje drzewka kawowe na plantacjach półleśnych, co daje naturalne zacienienie i bogaty ekosystem. Członkowie grupy otrzymują również szkolenia i informacje na temat przygotowania gleby, sadzenia, odchwaszczania i zbioru - rolnicy mogą wówczas żądać wyższej ceny za swoją kawę, a za tę konkretną partię otrzymali prawie dwukrotnie wyższą cenę za kg niż cena wiśni klasy A.
Polecane metody zaparzenia kawy Fjord Coffee Ethiopia Okoluu
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2022/10 |
Producent | Fjord Coffee Roasters |
Producent (kraj) | Niemcy |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Etiopia |
Region | Guji |
Obróbka | sucha / natural |
Stopień palenia | średni |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.