Five Elephant Colombia Santa Fe filtr 250g kawa ziarnista speciality do przelewu





Opis
Five Elephant Colombia Santa Fe filtr 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2022.07.25
|
palarnia | |
pochodzenie | |
producent |
Magdalena López
|
farma |
Finca Santa Fé
|
region |
Consacá, Nariño
|
uprawy |
1900-2246 m n.p.m.
|
odmiana | Colombia, Tabi |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil |
zielone jabłko papaja różowy grejpfrut |
ocena |
brak danych
|
Opis
Finca Santa Fe Magdaleny Lopéz znajduje się w departamencie Nariño, w południowo-zachodnim zakątku Kolumbii, w gminie Consacá. Gospodarstwo Doñy Magdaleny obsadzone jest niemal w 100% odmianą Kolumbii (z małą, młodą działką Tabi), a ona jest bardzo zdeterminowana do ciągłego ulepszania swoich systemów zbierania, beneficio (lub przetwarzania po pobraniu) i suszenia, aby osiągnąć najwyższą możliwą jakość kawy.
Ta obecna mikropartia obejmuje odmiany Kolumbia i Tabi. Po starannym, ręcznym wyselekcjonowaniu wiśni pod kątem maksymalnej dojrzałości, rozdrabniano je i fermentowano w zbiornikach przez okres 24 godzin. Ziarna zostały następnie umyte i wysuszone na podniesionych łożach przez 10 dni, a na koniec zakończono suszenie w suszarce mechanicznej.
Polecane metody zaparzenia kawy Five Elephant Colombia Santa Fe
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2022/07 |
Producent | Five Elephant |
Producent (kraj) | Niemcy |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Kolumbia |
Region | Nariño |
Odmiana botaniczna | Colombia |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | Przelew |
Waga | 250g |