Figa Coffee Peru Andres Burga Lot 1 filtr 250g kawa ziarnista specialty do dripa





Opis
Figa Coffee Peru Andres Burga Lot 1 filtr 250g
Charakterystyka kawy
data palenia | 2022.04.22 |
palarnia | Figa Coffee |
pochodzenie | Peru |
region | Colabozo, San Jose De Lourdes |
producent | Andres Vasquez Burga |
wysokość upraw | 1750 - 1950 |
odmiana | Caturra Bourbon Pache |
proces | washed |
typ palenia | przelew |
stopień palenia | jasny |
profil kawy | cytrusy chmiel karmel |
ocena w cuppingu | brak danych |
Opis kawy
Andres Burga jest właścicielem trzech hektarów ziemi w rejonie Calabozo w San Jose de Lourdes. Gospodarstwem zarządza wspólnie z bratem Agustinem, razem z którym osobiście pracuje przy uprawie i zbiórce owoców. W szczytowych okresach zbiorów bracia zatrudniają także pracowników tymczasowych.
Zebraną kawę Andres poddaje fermentacji przez 24-36 godzin, a następnie suszy przez około dwa tygodnie na drewnianych podestach.
Polecane metody zaparzenia kawy Figa Coffee Peru Andres Burga Lot 1
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2022/04 |
Producent | Figa Coffee |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Peru |
Odmiana botaniczna | Caturra |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | Przelew |
Waga | 250g |