Figa Coffee Brazylia Monte Carmelo natural filtr 1kg kawa ziarnista specialty





Opis
Figa Coffee Brazylia Monte Carmelo filtr 1kg
Charakterystyka kawy
data palenia | 2023.09.14 |
palarnia | Figa Coffee |
pochodzenie | Brazylia |
region | Cerrado, Monte Carmelo, Chapadao de Ferro |
producent | Acacio Jose Dianin Cesara Jordao Helio Tutida |
uprawy | 800 - 1300 |
odmiana | Paraiso MG, Mundo Novo |
proces | natural |
typ palenia | przelew |
palenie | jasne |
profil kawy | czekolada orzechy karmel |
Opis kawy
Doskonały wybór na "codzienny przelew" - czy w V60, czy w Aeropressie, czy w ekspresie przelewowym. Kawa o wyraźnymi, przyjemny, deserowym smaku, bez kwasowości.
Figa Monte Carmelo jest dziełem dwóch hodowców z miasta o tej samej nazwie – Acacio Jose Dianin i Cesara Jordao oraz producenta z Patrocinio – Helio Tutida. Farma Helio Tutida znajduje się w mikroregionie o nazwie Chapadao de Ferro, który znajduje się na uśpionym wulkanie, na wysokości 1100 m n.p.m..
Region Cerrado cechują stabilne warunki pogodowe z gorącym i wilgotnym latem, bardzo potrzebnym do rozwoju roślin i owoców oraz łagodną suchą zimą, ułatwiającą zbiory. Na wysoką jakość ziaren ma wpływ także żyzna gleba wulkaniczna występująca na tym obszarze.
Polecane metody zaparzenia kawy Figa Coffee Brazylia Monte Carmelo
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/09 |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Stopień palenia | jasny |
Producent | Figa Coffee |
Pochodzenie ziaren | Brazylia |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Proces | sucha / natural |
Waga | 1 kg |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.