Field Ethiopia Medium Roast filtr 250g kawa ziarnista speciality do przelewu
towar niedostępny






Opis
Field Ethiopia Medium Roast filtr 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2022.10.31
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Kochere
|
odmiana |
Walichu
Kurume JARC 74110 & 74112 |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
słodka
owocowa limonka brzoskwinia melon |
ocena w cuppingu |
82+ pkt SCA
|
Opis kawy
Kawy z Etiopii najczęściej są jasne, słodkie, kwiatowe, wręcz jak delicje. Ta kawa, wypalona w średnim stopniu, pod metody przelewowe, to plejada słodkich owoców z delikatnymi akcentami melona, brzoskwini i podkręcającej smak limonki.
Polecane metody zaparzenia kawy Field Ethiopia Medium Roast filtr
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2022/10 |
Producent | Field Coffee Berlin |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Blend |
Pochodzenie ziaren | Etiopia |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | średni |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.