Father's Coffee Peru Marcelino Natural filtr 100g kawa ziarnista Speciality





Opis
Father's Coffee Roastery Peru Marcelino natural filtr 100g kawa ziarnista
Charakterystyka
data palenia |
2023.05.09
|
najlepsza przed |
2023.11.09
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
El Laurel, La Coipa, San Ignacio
|
producent |
Marcelino Chinguel
|
stacja obróbki |
La Lúcuma
|
uprawy |
1750 m n.p.m.
|
proces |
natural
|
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
sorbet z limonki coca cola margarita (koktajl) |
ocena w cuppingu |
brak danych
|
Opis
Wysokie położenie Andów w połączeniu z bogatą wulkaniczną glebą i tropikalnymi deszczami stwarza idealne warunki klimatyczne do uprawy wspaniałej Arabiki w Peru.
Marcelino Chinguel i jego rodzina, która wyprodukowała tę kawę, również skorzystali z tych warunków. Kawa pochodzi z pierwszego w historii zbioru odmiany Marshell na farmie Marcelino.
Polecane metody zaparzenia kawy Father's Coffee Peru Marcelino
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/05 |
Producent | Father's Coffee Roastery |
Producent (kraj) | Czechy |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Pochodzenie ziaren | Peru |
Obróbka | sucha / natural |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Waga | 100g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.