Father's Coffee Ethiopia Bombe espresso 300g kawa ziarnista Speciality do ekspresu i kawiarki





Opis
Father's Coffee Roastery Ethiopia Bombe 300g kawa ziarnista Speciality do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki
Charakterystyka kawy
data palenia |
2022.03.15
|
palarnia | |
pochodzenie | |
producent |
Daye Bensa
|
region | |
wysokość upraw |
2000 - 2400
|
odmiana | Heirloom |
proces | |
typ palenia | |
stopień palenia | |
profil sensoryczny |
jaśmin
bergamotka czarna herbata miodowe ciasteczka |
ocena w cuppingu |
brak danych
|
Opis kawy Father's Coffee Ethiopia Bombe
Słodka kawa, w której aż roi się od kwiatowych nut - mamy i jaśmin, i bergamotkę, i czarną herbatę dosładzaną miodem. Taka kawa jest doskonałym przykładem na to, za co kochamy kawy z Etiopii.
Stacja Bombe, w której przetworzone te ziarna znajduje się na północ od wioski Shantewene i jest częścią „Daye Bensa Coffee”.
Rolnicy dostarczający kawę do stacji obróbki, uprawiają ją wysoko w pięknym i bujnym paśmie górskim zwanym Bombe, stąd nazwa kawy.
Stacja Bombe odniosła duży sukces w swoim regionie dzięki doskonałej organizacji i postępowemu podejściu do przetwórstwa i ekologii, dlatego jest szeroko wykorzystywana również przez producentów z innych pobliskich obszarów
Polecane metody zaparzenia kawy Father's Coffee Ethiopia Bombe
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2022/03 |
Producent | Father's Coffee Roastery |
Producent (kraj) | Czechy |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Etiopia |
Region | Sidamo |
Odmiana botaniczna | Heirloom |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | średni |
Zalecana metoda parzenia | Ekspres / Kawiarka |
Waga | 300g |